Gå til sidens hovedinnhold

Nesten en tredjedel borte på tre år

Kraftig fall for Microsoft.

Trafikken til Microsoft-eide MSN raser. Nettsiden som tidligere var en av Norges mest populære er definitivt ute av det gode selskap.

Antallet unike besøkende har falt fra over 800.000 besøkende i april 2010 til rundt 300.000 besøkene i april 2013.

MSN har tidligere fått masse trafikk fra snakketjenesten Messenger og E-posttjenesten Hotmail. Det er det altså nå slutt på. Denne vinteren er tjenestene lagt ned.

Langvarige tekniske problemer

På toppen av dette kommer tekniske problemer med søkemotoren Bing, som også regnes som en del av trafikktallene.

– Bing-trafikken er derfor ikke registrert i MSN-totaltallet etter januar 2011. Det får også konsekvenser for nedgangen i tallene, sier Kathrine Ytterdal Sørum, markedssjef i TNS Gallup, til Nettavisen NA24.

Hun forteller at toppunktet for MSN, uten Bing, var 704.000 personer i februar 2011. Deretter synker bruken jevnt, med lavest måling i påskemåneden mars 2013, med et brukertall på 302 000 personer. Til sammenligning var det 409.000 personer i februar 2013.

– Du tar feil

Direktør for MSN i Norge er ikke enig i framstillingen.

– Å skrive at trafikken til MSN faller er feil, og det vet du om i det du skriver det. Det går tvert imot meget bra med MSN, sier Audun Giske til Nettavisen NA24.

(Saken fortsetter under grafen.)

– Du bør ha fått med deg at Microsoft i disse dager legger ned Hotmail og tilbyr brukerne å flytte over til Outlook.com. Hotmail har så lenge MSN har vært oppført på Gallup sine lister vært en del av det som rapporteres under MSN-navnet. Det er ikke Outlook.com, forsetter Giske.

MSN ble i sin tid lansert samtidig med Windows 95. E-post-tjenesten Hotmail var blant de første MSN-tjenestene, fulgt av direktemelding-tjenesten Windows Live Messenger.

Mange nordmenn har brukt forsiden til MSN som sin innloggingside for Hotmail.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken