Gå til sidens hovedinnhold

- Nesten pinlig av Valla

- Det overrasker meg at Valla ikke viser et snev av selvkritikk, mener redaktør. Samtidig får Ingunn Yssen kritikk for å ha brutt en gyllen regel. Hva mener du?

Det sier Magne Lerø, redaktør i Ukeavisen Ledelsen til Nettavisen etter at ha sett Gerd-Liv Vallas pressekonferanse i forbindelse med oppgjøret mot Ingunn Yssen.

På pressekonferansen gikk Valla til frontalangrep mot påstandene hun har blitt utsatt for av Yssen.

Se hele pressekonferansen på TV 2 Sumo

- Jeg synes det er viktig å slå fast på vegne av LOs ledelse at det som sies ikke har rot i virkeligheten. Vi kjenner oss ikke igjen i det, sa Valla. LO-lederen reagerte særlig på at Yssen anklager Valla for å ha uttrykt skuffelse da hun fikk vite at Yssen var blitt gravid.

- Jeg kan garantere at jeg aldri i mine leveår har blitt skuffet over noens graviditet, sa Valla.

- Nesten pinlig, og uklokt
Lerø mener Vallas opptreden var uklok.

- Det overrasket meg at det ikke var noen snev av selvkritikk. Hun forsvarer nesten alt hun har gjort. Hun sier ikke noe som tyder på at hun vil ha en løsning. Dette var nesten pinlig, og uklokt, sier Lerø til Nettavisen.

Under pressekonferansen stilte politisk redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten følgende spørsmål til Valla:- Vil du si at LOs håndtering av denne konflikten er et eksempel til etterfølgelse for andre arbeidsgivere?

Til dette svarte Valla kontant:

- Ja, det vil jeg si.

- Det er et overraskende svar fra Valla. Det viser at Valla kjemper i fronten fremfor å se om det kan finnes grunnlag for løsning. Der er ikke arrogant, men et utrykk for at kamplysten i henne er vekket. Hun er i en kampsituasjon og opptrer i henhold til det, sier Lerø.

Før pressekonferansen sa Lerø til Nettavisen at han tvilte på at Valla ville ta til motmæle og at det således ville være uklokt.

Etter pressekonferansen sier han dette:

- Valla ser ikke spillet hun nå er viklet inn i. Hun har bestemt seg og det ser ikke ut som hun tar innspill fra andre. Det er merkelig at hun ikke er mer nyansert, sier redaktøren til Nettavisen.

- Vil hefte ved Valla

Også politisk redaktør i TV2, Stein Kåre Kristiansen, reagerer på Vallas pressekonferanse.

- Her er det nær medarbeider som kommer med nødrop – og som åpenbart har oppfattet det slik hun har gjort og føler seg mobbet. Da hadde kanskje Valla møtt større forståelse enn hun kanskje nå møter, hvis hun hadde klart å gi utrykk for en viss sympati og medfølelse overfor Yssen – i stedet for å definere dette som et ikke-eksisterende problem, sier Kristiansen til Nettavisen.

Kristiansen sier denne saken uansett nå vil hefte ved Valla.

- Dette er beskyldninger som uansett pressekonferanse og hvor heftig Valla avviser det – vil hefte ved henne.

Kristiansen trekker også frem det at Yssen er en troverdig kvinne.

- Hun har også blitt hentet inn personlig av Valla flere ganger Troverdigheten har Yssen til tross fått selv ved at hun er blitt hentet inn av Valla personlig

- Jeg synes også oppsigelsesbrevet i utgangspunktet virker ganske troverdig. Det er uansett ingen grunn til å tro at Yssen ikke har oppfattet ting slik hun skriver det. Da virker det merkelig at Valla avviser at det er en konflikt, når konflikten er så åpenbar.

Den politiske redaktøren sier det er snakk om en påstand-mot-påstand-sak

- Jeg synes det er vanskelig å si hvem som snakker sant og hvem som ikke gjør det. Men Yssen har jo vært en nær medarbeider av Valla gjennom lang tid. For meg virker som det er et samarbeidsforhold som har begynt å halte i det Yssen begynte i LO. Da det haltet, gikk det personlige forholdet også surt, noen saken bærer preg av, sier Kristiansen.

- Yssen bryter gyllen regel
Før pressekonferasen med Valla torsdag ettermiddag snakket Nettavisen med Hans Geelmuyden.

PR-guruen sier at Ingunn Yssen bryter en gyllen regel i norsk arbeidsliv.

- En gyllen regel i norsk arbeidsliv er at man ikke snakker nedsettende om tidligere arbeidsgiver. Hvis Yssen snakker nedsettende om LO, hvordan blir det da med ny arbeidsgiver?, sier Geelmuyden til Nettavisen.

- I dette landet er vi skeptiske til å ansette arbeidstagere som har angrepet eller hudflettet sin tidligere arbeidsgiver slik Yssen nå har gjort. Derfor er jeg ikke så sikker på at dette er så lurt fra Yssen sin side. Det er umulig fra utsiden å se hvem som har rett og feil i en sak som dette, sier PR-mannen.

- Sterkt inntrykk
Geelmuyden sier det er sterke påstander Yssen kommer med, men viser til at hun ikke har noen «vitner» til å bygge opp om påstandene.

- Anførslene fra Yssen gjorde ikke veldig sterkt inntrykk på meg. Dessuten har hun ingen tredjepartvitner. Det er ingen andre som støtter henne bortsett fra hennes advokat, men vedkommende er jo betalt for støtte henne. Dermed ender det opp som en påstand mot påstand-sak.

- Og i skilsmissesaker er det alltid to sider av en sak – og det er det nok her også. Det er umulig fra utsiden å si hva som er riktig og galt og derfor tror jeg LO har valgt riktig vei. Som angripende part så tror jeg ikke de har noe annet valg enn å svare som de gjør – nemlig at de ikke kan diskutere personalproblemer i pressen, sier Hans Geelmuyden.

Hans Geelmuyden sa til Nettavisen før pressekonferansen ble kjent torsdag ettermiddag, at han ikke hadde tro på at Valla vil slå til bake offentlig.

- Det er det bare mediene som ville hatt glede av.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken