– Netflix-kontoen din er ment for deg og dem du bor sammen med – husholdningen din, står det i en e-post Netflix nå sender ut til medlemmer som deler Netflix utenfor husholdningen sin i Norge, og i en rekke andre land i verden.

Strømmegiganten sa tidligere i år at over 100 millioner husholdninger deler Netflix-kontoene sine med andre, noe som påvirker deres evne til å investere i nye TV-programmer og filmer.

I e-posten Netflix nå sender ut til sine kunder i Norge, skriver de at brukerne kan se hvilke enheter som er logget inn på kontoene sine, og at de kan logge ut av disse kontoene.

Selskapet gir også brukere muligheten til å dele Netflix-kontoen sin mot et tillegg på 39 kroner i månedsprisen.

AFP skriver at selskapets vekst roet seg noe i fjor. I april sa de at de i første kvartal i år hadde 232,5 millioner abonnenter, som er ny rekord.

Les også: 10 filmer du kan se med hånden på flagget

«Døden for Netflix»

Det kokte på nettet da nyheten om Netflix-avgiften ble kjent.

I Nettavisens kommentarfelt på Facebook og under Nettavisens artikkel var det flere som reagerte.

En av brukerne påpekte i kommentarfeltet at da strømmetjenesten først kom til Norge, reklamerte de med at man kunne dele kontoen med nettopp venner og familie.

«Netflix gikk faktisk inn for å reklamere med at du kunne dele konto med venner og familie i starten, dette var et triks for å øke kundebase og for å få gratis PR, men når det har blitt såpass standard som det er i dag blir det feil å avvikle ordningen», skriver en bruker.

Flere skriver også at de kommer til å si opp abonnementet sitt den dagen avgiften kommer til landet.

«Så fort de reglene kommer, sies mitt abonnement opp», skriver en bruker.

Les også: Pålagt å se på Netflix hos Nav: – Bare tullball

«Takk og farvel, Netflix. Heldigvis mye annet å se på. Det der blir jo døden for Netflix, når man ikke kan bruke et abonnement man betaler for slik man selv ønsker», skriver en annen.

Jalila H. Bouzaida er teamleder og seniorrådgiver for Netflix i Norge. Hun sier til Nettavisen at de ikke ønsker å kommentere saken.

Se også:

– Å være med henne var som å være på en berg-og-dal-bane. Livet til Anna Nicole Smith var alt annet enn enkelt. Nå kommer dokumentaren om henne på Netflix.

Hundre tusen gratispassasjerer

Avgiften har vært varslet siden nyttår. Selskapet har sett seg grundig lei på de hundre tusen husstandene som deler kontoer med folk som ikke betaler for seg.

I tillegg til ekstraavgiften på gratispassasjerene, vil du blant annet måtte logge deg på én gang i måneden. Hvis du er på reise, må du bruke en egen kode for å logge deg på.

Løsningen skal rulles ut over hele verden, land for land.