Om du spiller «World of Warcraft» eller plaffer ned motstandere i «Modern Warfare 2», det er en del ting du helst ikke bør sende over nettlinja. Både når det gjelder egen sikkerhet og andre spilleres undervurderte evne til å irriteres seg over nettopp deg.

LES OGSÅ: Gjør dette før du dør

Bloggeren The Wizard of WestlandAssociated Content har komponert en fyldig liste av fy-emner. Her er våre favoritter.

«Prøv denne fete hacken». Ja, det vil kanskje fungere i «Modern Warfare 2», men det ødelegger samtidig opplevelsen for alle andre. De fleste servere tillater imidlertid ikke slik oppførsel, og du og alle de andre tullingene som bruker hacks vil til syvende og sist bli kastet ut.

«Hvordan gjør jeg ditt og datt?». Før du spør, les spillets instruksjonsbok, søk etter guider på nett og sjekk YouTube for gjennomganger. Ikke spør før du virkelig, virkelig ikke klarer å finne det ut selv.

«Sjekk ut nettsiden min, www.idiotiske-ting.com». Ingen bryr seg om nettsiden din. Ikke post linken noe som helst sted, og aller minst på spillchatten. Kjøp reklameplass som alle andre seriøse nettsider.

«Han/hun/det er en forbanna *****». Flame wars er en del av internett. Det er synd, men det er kanskje en naturlig konsekvens av fullstendig anonymitet. Men spill er underholdning, det er ment å være gøy - ikke en arena for å diskutere sensitive temaer som krigsforbrytelser eller barnemishandling. Hvis du absolutt må kalle noen et navn, gjør det i en privat chat.

«Kan noen gi meg ting/penger?». En skulle nesten tro at tigging var flaut på nett også, men basert på erfaringer fra diverse sosiale spill, virker det ikke slik. Folk kan utrolig nok tigge, krype, sutre og be om få ting gratis - i timevis.

«Kredittkortnummeret mitt er...». Uansett hvor mange ganger folk advares mot å oppgi personlige opplysninger på nettet, er det fremdeles mennesker som gladelig oppgir potensielt ruinerende informasjon til vilt fremmede mennesker. Uansett hva noen prøver å overtale deg til: Aldri oppgi personlige opplysninger. Aldri!