[Mobilen.no]: Samsung Galaxy Tab er lettere, smartere og mer åpen enn Apples nettbrett iPad.

Skjermen er skarpere, den har to kameraer og du kan ringe med den.

Eller sagt på en annen måte - den knuser iPad på de fleste områder.

Galaxy Tab visker ut skillet mellom mobiltelefon og bærbar PC. Med en 7 tommer stor skjerm, operativsystemet Android 2.2 og innbygget SIM-kort for data og tale, plasserer den seg midt mellom de bærbare tavle-PC-ene og en ordinær smartmobil.

Konkurranse: Vinn et Galaxy Tab nettbrett

Både óg
Spørsmålet er om vi her ser det beste fra to verdener, eller om kompromissene blir så mange og så store at Galaxy Tab ikke kan erstatte verken mobilen eller den bærbare PC-en.

Svaret på spørsmålet er både ja og nei. Vi vil ikke kutte ut vår ordinære mobiltelefon og gå over til Tab, og Tab-en vil heller ikke ta plassen fra vår bærbare PC. Samtidig dekker den et behov vi til nå har løst dels med mobilen, og dels med PC-en.

Allsidig
Det er ingen tvil om at Galaxy Tab er et suverent verktøy for e-post, nettsurfing, spill og underholdning. Samtidig har vi brukt den for å sjekke avtaler, skrive møtereferat og lese notater. Den har vært kokebok på kjøkkenbenken, programblad i stua, bok på senga og kart på tur. Den har vært platesamling på fest, og kino på venteværelset. Og ennå har vi bare så vidt begynt å bruke den.

Vi fikk gjort alle disse tingene tidligere også, men da har vi enten måttet nøye oss med en betydelig mindre skjerm og tilsvarende trangere brukergrensesnitt, eller vi måtte fyre opp den bærbare PC-en. Sistnevnte tar tid, men skal du ta mange notater er den bærbare likevel å foretrekke.

Muligens kunne vi klart oss med en litt enklere mobiltelefon, nå når vi har Tab. Men vi tviler. Vi vil jo helst kunne bruke mobilen til mest mulig, også i de tilfellene Tab-en blir for stor til at vi tar den med. For selv om Tab er betydelig mindre og lettere enn en PC eller iPad, så blir det upraktisk å ta den med på fjelltur eller i skibakken.

Finn beste pris på Samsung Galaxy Tab

Få konkurrenter
Utvalget av nettbrett er beskjedent, så i dette segmentet er Samsung Tab suveren. Prisen vil antakelig falle en del etter hvert som flere aktører kommer med sine produkter.

Om vi sammenlikner med Apple iPad vinner Galaxy Tab på skjermkvalitet, funksjonalitet og mobilitet, mens iPad har større skjerm, bedre batterikapasitet og et enda litt enklere brukergrensesnitt.

En litt stiv pris til tross, Galaxy Tab er såpass nær opp til det perfekte at vi gir toppscore i vår test.

Terningkast 6

Vil du vite mer?
Hele testen av Samsung Galaxy Tab, video og flere bilder finner du her.

Sliter du med å velge nettbrett?
Dette er forskjellene mellom iPad og Tab.