Du har kanskje datet litt på internett og funnet en som du synes er søt og hyggelig, men hvordan skal du vite om det er verdt å kaste bort tiden på han?

Jennifer Benjamin er journalist for Cosmopolitan, Allura med flere, og hun kan fortelle at de første e-postene dere har utvekslet faktisk er fulle av informasjon, som kan avklare om dere har en fremtid sammen eller ikke. Du må bare vite hva du skal se etter i mailene. Her avslører Benjamin hva vi skal holde øynene åpne for.

Prøv nettdating du også!


Positive tegn

Opprettholder kontakten
I en hektisk hverdag med mange oppgaver, utfordringer og forpliktelser, er det lett å bli distrahert og miste interessen. Nettopp derfor er det så positivt med folk som svarer på mailene dine, ringer når de har sagt at de skal ringe og holder ord. Yvonne Thomas er psykolog i Los Angeles og spesialist på forhold og selvrespekt. Hun sier at når det kommer til denne interaksjonen i begynnelsen så er opprettholdelse svært viktig. - En mann eller dame som opprettholder kontakten med deg og holder fremdriften i gang inntil dere møtes kommer til å være pålitelig, hensynsfull og ansvarlig.

Verdien av en telefonsamtale
Når du har snakket med noen online, er det ofte lettest å bare spørre han om dere skal møtes i en mail. En mann som derimot foreslår at dere skal ringes for å bli bedre kjent, og eventuelt avtale å møtes, er voksen nok til å forstå at det kan være fint å holde på noen tradisjonelle datingregler. - Istedenfor å ta snarveien med å sende en mail, ser denne mannen verdien i å behandle deg med respekt, ved å ringe, forklarer David Wygant, en amerikansk datingekspert (www.davidwygant.com). Det at vedkommende ringer deg forteller deg også at han er interessert i å bli bedre kjent med deg, og finne ut hvem du egentlig er, hvordan du høres ut og hva du liker.


Oppmerksom på detaljer
Det å date online blir bare mer og mer utbredt, og av alle de du får kontakt med kan det være vanskelig å holde styr på hvem som var «prince29» og hvem som var «biglover32». Derfor er det ekstra hyggelig når noen du snakker med på nettet, refererer til noe du har fortalt om deg selv tidligere, som at du elsker tapas eller at din favorittidrett er skøyter. - Når den du snakker med husker det du har sagt tidligere, betyr det at vedkommende har vært oppmerksom og lyttet til det du har sagt, sier Thomas. Ikke bare indikerer det at han er interessert, men det er også et tegn på at dette er en som gir av seg selv.

Selv om du altså ikke tror dette er typen for deg, eller uroer deg over at dere ikke har så mange felles interesser, så ikke gi opp. Denne mannen er det verdt å bli bedre kjent med.


Søk etter andre single der du bor.


Ikke så positivt...

Fornyer stadig tidspunktet
Vi er alle opptatte, men det er ingen unnskyldning for å kansellere en avtale med en date, mer enn en gang. - Dersom noen gjentatte ganger forskyver en avtale med deg, så er de nok ikke sikre på om de virkelig vil møte deg - noe som kan tyde på at de ikke er nok tiltrukket av deg, advarer Wygant. Dere burde møtes inne en uke etter at det har blitt avtalt, ellers er du ikke høyt nok oppe på deres liste.

Selvfølgelig finne det unntak, og ulykker skjer, men sånn generelt sett så er det ikke verdt å satse på han om han ikke kan finne tid til deg.

For ivrig
Selv om du er ivrig etter å finne deg en kjæreste, så er det litt ekkelt med en mann eller dame som er for ivrig også. - Noen mennesker går inn i forhold veldig raskt, sier Thomas. En person som vil møtes dagen etter, en som gir masse komplimenter eller spør for mange personlige spørsmål, skal du passe deg litt for. Det gjelder også de som lever i en fantasiverden hvor du selv er en av hovedpersonene.

Husk også på at de som er veldig intense i starten, gjerne også blir kjølige relativt raskt. Bestemmer du deg for å date en sånn type så sørg for å sette opp noen grenser. Husk også på at du ikke trenger å bli med på alt vedkommende foreslår, bare fordi du ikke vil såre hans følelser.

Unngår å svare
I begynnelsen av e-post-utvekslingen så er det vanlig at man ikke bombarderer sin nye venn med personlige spørsmål, men på litt sikt må du i hvert fall få litt basiskunnskap om vedkommende.
Dersom du spør han rett ut om vanlige ting som om han bor alene, om han har barn, hva han jobber med etc., er det et dårlig tegn om han ikke kan svare på dette, advarer Bev Bacon, forfatteren av «Meet Me, Don`t Delete Me». Det er ikke sånn at de ikke har sett spørsmålene dine - de bare unngår å svare. Dette kan bety at de er lukkede og hemmelighetsfulle, eller at de skjuler noe. Du kan spare deg selv for både tid, energi og antakeligvis kjærlighetssorg, dersom du ser tegnene tidlig nok, og før du blir for involvert.

Ta personlighetstesten og få vite hvem du passer sammen med!