Gå til sidens hovedinnhold

- Nettet gjør journalistikken smalere

En ny amerikansk rapport viser at internett gjør nyhetsbildet smalere.

Men norske redaktører er ikke enige i konklusjonen til den amreikanske, uavhengige organisasjonen Project for Excellence in Journalism.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I rapporten hevdes det at mange medier nedprioriterer å lage eget stoff, og at man i steden klipper og limer de samme historiene fra andre nettsider og med de samme kildene.

- Nett journalistikken er enda i sin pure ungdom, og jeg ser for meg at flere vil forstå at man må utvikle egenart for å gjøre seg interessant for brukerne. Derfor tror jeg vi vil se mindre grad av ensretting over tid, sier stipendiat i digitale medier og tidligere Dagbladet.no-sjef Arne Krumsvik til VG.

Redaksjonssjef Christian F. Brændshøi i VG Nett kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

- Det er mulig det er annerledes i USA enn i Norden, men jeg tror den beskrivelsen ville vært mer treffende for fire-fem år siden.

Verken Dagbladet.no sin redaktør, Morten Øverbye, eller Aftenpostens Hilde Haugsgjerd er enige i konklusjonen. VGs nyhetsredaktør Helje Solberg kaller påstanden om at journalistikken er blitt smalere bastant og kategorisk.

- Når det er sagt, jeg har enda til gode å se nettaviser som driver gravende journalistikk og setter ting på dagsordenen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag