[Teknofil.no]: Hvis du noen gang har lett med lys og lykter etter en ting du bare må ha, så vet du hvor irriterende det er at den amerikanske nettbutikken som faktisk har tingen ikke vil sende til Norge.

Like irriterende kan det være at du finner akkurat den samme tingen i en amerikansk nettbutikk til en brøkdel av det du må betale i Norge.

Det er ikke alltid så mye å spare på å bestille datakomponenter fra USA, i alle fall ikke om du skal betale frakt samt moms for å få dem til Norge.

Men på en rekke andre produkter kan det være store summer å spare, f.eks sko, solbriller, klokker og klær.

Det kan være mange grunner for at nettbutikken ikke vil sende til Norge, enten at de ikke gidder styre med eksport, eller at det er en eller flere kommersielle restriksjoner.

For sistnevnte gjelder typisk for å sørge for at den offisielle norske importøren kan sette prisene slik vedkommende selv ønsker, uten frykt for at forbrukerne skal handle fra utlandet.

Heldigvis finnes det en løsning, skaffe seg en ekstra adresse.

Nedenfor har vi listet opp noen eksempler på hvor store prisforskjellene kan være mellom USA og Norge, selv når du regner med moms og frakt.

En ting man ha i bakhodet er at garantier ikke kan gjelde utenfor USA.

I tillegg vil elektroniske produkter typisk måtte bytte kabel, siden de har en annen kontakttype i USA. Nettspenningen er også forskjellig, så sørg for at produktene du vil ha også takler den nettspenningen vi har i Norge, 230 volt.

Foruten at det kan være penger å spare skal vi ikke glemme det som egentlig er det viktigste her, nemlig at du kan få tak i ting som ellers ikke er å skaffe i Norge.

På f.eks eBay er det veldig vanlig at selgere ikke sender ut av USA, da er det kjekt å kunne få ting sendt via JetCarrier.

I tillegg er det veldig ofte utrolige rabatter på utgående modeller på ting og tang i nettbutikker i USA, så følger man litt med er det lett å gjøre et kupp.

Det er også ting du ikke bør handle fra USA. Tollvesenet har en liste som viser hvilke produktgrupper som er forbudte å importere i all den tid man mangler spesiell tillatelse.

For eksempel tobakk og alkohol.

Løsningen på problemet med nettbutikker som ikke sender ut av USA er egentlig ganske simpelt. Skaff deg en adresse i USA!

Sjekk ut hvordan på Hardware.no.