Gå til sidens hovedinnhold

Nettsuksess mot børs

Selskapet bak nettsuksessen MPX.no noteres på OTC listen. Adm. direktør Ole Vinje sikter også mot Oslo Børs

Torp Computing Group er blitt tatt opp til notering på OTC-listen. Selskapet har hovedfokus på eierskap i virksomheter som distribuerer og selger IT-relaterte produkter over Internett, heter det i en melding.Hovedeierskapet til selskapet er nettbutikken MPX.no, som er hovedkonkurrenten til det børsnoterte Komplett, og er i dag Norges nest største nettbutikk innenfor sitt produktområde.Venter 20 prosent vekst

Ole Vinje sier til iMarkdet.no at de venter seg en 20 prosent vekst i 2006. Dermed ser selskapet at omsetningen vil øke til 1,2 milliarder kroner for inneværende år.I et markedet der Komplett er den store aktøren, venter likevel MPX.no at de vil fortsette den gode utviklingen. Innenfor det digitale markedet er de på høyden med Komplett.Vinje sier videre at de jobber mot en notering på hovedlisten til Oslo Børs og har et 12 til 18 måneders perspektiv for en slik notering. Torp Computing Group kommer til å legge seg på samme strategi som Komplett og vil komme med månedlige omsetningstall.Henter 22 mill.

Samtidig med noteringen på OTC-listen, har selskapet gjennomført en emisjon på 22 millioner kroner. Emisjonen ble gjennomført for å sikre videre vekst, selskapet ønsker også større likviditet i aksjen.- Vi opplever en sterk modning i handel på nettet, og tror mange fortsatt er i startgropen når det gjelder å kjøpe typiske IT-produkter på nett, skriver Vinje i meldingen.Torp Computing Group ble etablert i 2003 og konsernet omsatte i 2005 for i overkant av 1 milliard kroner, heter det i meldingen. Selskapet har hovedkontor på Torp-IT, rett utenfor Sandefjord. Blant kjente merker som er i Torp Computing Groups portefølje er Cinet, Integra, MPX.no, XD.no og Torp Distribusjon, opplyses det.

Kommentarer til denne saken