Gå til sidens hovedinnhold

Her er New Yorks grønne oaser

Romantikk, joggere og varme pølser. Her er en liten guide til parkene i New York.

Det er velkjent at mange kjendiser tar seg en joggetur i New York, og da som regel i en av de mange parkene. Ryktene sier at den ene gangen Brad Pitt prøvde seg ble han nærmest overfalt, men vi tror jo bare bitte litt på rykter. Her er en uansett en liten guide til noen av parkene.

Vinn reisegavekort på 15.000kr her

Bryant Park
Bryant Park er mer enn en hage, den er som en oase i havet av skyskrapere. Dette er hvordan New Yorkere beskriver parken som er plassert bak The Public Library, midt i Manhattan. Bryant Park er en bypark, full av historiske monumenter og fasiliteter. Et sosialt sted der man kan henge med venner, spise lunsj, surfe på internett eller ta seg en pause fra omverdenen. Bryant Park er en helårs park, og New Yorkere elsker den.

Det er mye å gjøre i Bryant Park. Alt fra sjakkspilling, karuseller og diverse ballspill finnes på menyen. Gjemt mellom trær og store blomsterbed, ligger små restauranter og gavebutikker. Midt i parken ligger en av de største attraksjonene i Bryant Park, nemlig The Pond. På sommeren liker besøkende å ligge ved vannkanten for å kjøle seg ned i den svale luften. På vinteren er det mulig å se på New Yorkere i julestemning gå på skøyter og leke seg på isen. Trenger du en pause fra travle Manhattan, er dette stedet å dra.

http://www.bryantpark.org/

Madison Square Park

Er du en av dem som er interessert i amerikansk historie, er Madison Square Park stedet for deg. Her finner du en rekke historiske attraksjoner for store og små.

De fleste New Yorkere mener at Madison Square Park er fødestedet til baseball, siden verdens første baseball klubb, The New York Knickerbockers, ble stiftet her. Parken ble grunnlagt i 1686, og er oppkalt etter USAs fjerde president, James Madison.

Madison Square Park er en familievennlig park, med aktiviteter for alle generasjoner. Mellom store trær og blomsterbed vil du oppdage lekeplasser, små butikker og store gressplener til å boltre seg på. Parken er kjent for sine små trehytter, som er plassert i trærne over hodene på de besøkende. Hyttene kan brukes av alle, men er i utgangspunktet beregnet for de litt yngre. Rundt om i parken finner du også små restauranter som byr på mat fra alle verdensdeler. Vil du ha en opplevelse, er Madison Square verdt tiden din.

http://www.madisonsquarepark.org/

Central Park
Dette er en av New Yorks mest berømte og mest besøkte parker, og det med god grunn. Hvert år finner ca. 25 millioner mennesker veien til Central Park. Parken er over 150 år gammel, og har vært en del av New Yorkeres liv lenge. Parken har et areal som tilsvarer 6% av Manhattans, og med sine 21 lekeplasser, 9000 benker, 36 bruer og 150 drikkefontener, er den en av USAs største.

Central Park har blitt brukt i en rekke filmer og TV serier helt siden 1908. Kjente verk som Romeo and Juliet, You’ve got mail, Men in Black, The Devil Wears Prada og Sex and the City, ligger på listen over produksjoner som har blitt spilt inn her.

Det er mye man kan gjøre i Central Park, alt fra en enkel gåtur med hunden, til guidede turer i området, eller hva med en klatretur? Mulighetene er store. Central Park er en av New Yorks største turistattraksjoner, og er vel verdt et besøk!

http://www.centralparknyc.org/

Prospect Park
Prospect Park er lokalisert i hjertet av Brooklyn. Den ble grunnlagt i 1860, av en voksende befolkning i det urbane Brooklyn. Parken beskrives som noe utenom det vanlige, og er spesielt kjent for de små fossefallene som er plassert rundt om i området. Prospect Park byr på en rik variasjon av fasiliteter, og er kjent for sin flotte natur og historiske bygninger.

Parken er en familiepark i stor grad, og har mange aktiviteter som faller i smak av både store og små.

For de nysgjerrige kan en tur til dyrehagen være et alternativ, eller for den mer interesserte, en tur til botaniske Hage. Hver uke er det også et marked i parken, der mange velger å kjøpe råvarer før de legger ut på en piknik. Rundt om i parken er det også plassert musikktorg, tennisbaner og lekeplasser. Hvert år finner 8 millioner besøkende veien til Prospect Park for en opplevelse de sent vil glemme.

http://www.prospectpark.org/

Vinn reisegavekort på 15.000kr her

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken