(SIDE2): Verdens mest spennende by har mer å by på en kule butikker og høye hus.

Løp deg slank i Central Park
At den store parken midt i byen er det beste stedet å gå for en «run» er ingen hemmelighet, men du har aldri virkelig tatt deg en joggetur før du har løpt rundt i denne fire kilometer lange parken, med skyskrapere høye som fjell rundt på alle kanter.

Start ved «The Pond» i parkens sørøstre hjørne, rett ved Plaza Hotel, og jogg rolig opp til «Sheep Meadow», kjent fra blant annet 80-tallsfilmen «Wall Street». Herfra bør du øke tempoet og løpe forbi «The Lake» og «Loeb Boathouse» på høyre side, og videre opp til «Belvedere Castle». Løp opp i toppen av «slottets» tårn, og ta en kjapp titt på utsikten over parken og byen. Herfra går joggeturen på vestsiden av «Great Lawn» og opp til «The Reservoir», som er parkens største dam. Her vil du finne «hele» byen ute på løpetur en fin sommerdag.

Og husk; ikke løp motsatt vei av alle andre. Amerikanere er veldig nøye på kjøreretninger, selv når de er ute og løper.

Etterpå kan du gå rolig bort til Metropolitan Museum of Art, og ta deg noe avkjølende å drikke på museets takterrasse.

Kryss en bro
New York er den byen i verden med flest kjente bruer, og mange av dem er svært pene og vakre å krysse. Vi hører gjerne om Brooklyn Bridge, men det er mange andre pene bruer du fint kan krysse, noe du enten kan gjøre gående, joggende, syklende eller på rulleskøyter. Sistnevnte er som oftest morsomst og mest utfordrende.

Spill basket i The Village
Når vi nordmenn tenker på The Village, eller Greenwich Village, er kanskje ikke basket og sport det første vi tenker på. Likevel er dette et område hvor du finner flere små parker med basketballbaner, og selv om området gjerne er fylt opp av designglade gutter, så er også banene fulle av ivrige basketballtilhengere. Kom på søndagsformiddag og la deg rive med.

Tren med finanseliten
Om du ønsker å holde deg nærme der det skjer, hva business angår, kan du nesten ikke være nærmere kapitalens mekka enn NYSC på Wall Street.

Les også:

USA-tips til en billigere ferie

Dette får du for en 1000-lapp

Sinnssyke hotellplaner

Sexy singeltur til New York

Dette bør du gjøre i New York

Helsestudioet ligger i en gammel bankbygning, 50 meter fra verdens mest kjente børs, og vil med sitt majestetiske inngangsparti og fire etasjer med treningsutstyr, være det ideelle stedet å trene for deg med interesse for penger, aksjer eller business.

Om du også vil bo standsmessig under oppholdet kan du leie deg inn hos Trump Tower, som ligger vegg i vegg.

Helsestudioene i New York
I New York finner du som oftest et helsestudio på hvert gatehjørne, og de største klubbene er; NYSC (New York Sports Clubs), Equinox og Crunch. Flere av dem har egne spa, fantastisk utsikt og ofte en hyggelig protein-shake-bar. Et tilbud som enkelte ganger kan være verdt en tur i seg selv.

Prøv Equinox i Columbus Circle shoppingsenteret, som er et luksusgym med spa, egen shakebar og mye, mye mer. Dette er også stedet å jakte på stjerner, om det er noe som skulle være interessant.

NYSC har blant annet en filial i 25. etasje på 34th og 6th (34 gate og 6 aveny), vegg i vegg med Empire State Building, hvor du kan benytte deg av en terrasse som går rundt hele helsestudioet. Forbered deg på en spesiell følelse av å pumpe vekter, for så å gå ut og nyte utsikten med Empire State rugende inn i skyene og en fantastisk skyline rundt deg på alle kanter.

Cornelis Elander skriver om trening for Side2 og er personlig trener med base i Los Angeles og New York.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også: