HTML EMBED

Lesernes New York

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Oline Dalen

Min storbyfavoritt er definitivt New York! Var der i mai 2011 en hel uke. Et pulserende liv hele døgnet. Startet dagene med en treningsøkt i Central Park, og det anbefales! Der var jeg definitvt ikke alene! Mennesker i alle kateorier med eller uten hund, til og med damer i full hijabb tok treningsøkt og tøyeøvelser. Artig!
VIdere anbefales musikal. Men våg å gå for noe annet enn det klassiske. Vi var på Rock of ages! Megakul gjennomføring av hittene fra 80-tallets rockestjerner!!!
Dropp 2 timers kø for å komme på toppen av Empire State Building. Før du har nådd toppen er du sur og lei, og vil bare ned igen. Ta en gåtur over Brooklyn Bridge, og en tur med Cirkleline fra pir 17 istedet. Besøk også 9/11 memorial ved Ground Cero og observer byggeaktiviten der! Videre anbefales en middag på Planet Hollywood, men bestill bord, så slipper du kø i 30-45 minutter. Fikk "the american dinner feeling" og det var litt som du ser Amerika på film. Det var forresten det meste. Gule taxier og Fedex biler.
Ellers må du ta en lunch på Times Square, samt ta en tur dit på kvelden for virkelig å få feeling med lysshowet reklameplakatene lager. Har du barn med, så er ToysRus på times square et must, enorm lekebutikk med karusell innenfor dørene! M&M butikken på Times Square er også festlig for store og små, yummy!
Applestore i Soho eller ved Central Park anbefales også for duppedittinteresserte!
Vel, dette var meget kort om min veldig innholdsrike tur til dette fantastiske stedet!

Go for it!!!

___________

Ingrid Bjørkheim

Jeg reiser helst til New York, hvor jeg nå har vært 4 ganger. Du får se så mye fint, men likevel mye spennende. Jeg besøkte en restaurant som heter Nobu. En veldig fin restaurant med den beste maten og kvaliteten du måtte ønske. Prisen var ganske høy, men maten var utrolig.
Vi reiste på en konsert i Brooklyn hvor jeg fikk opplevd noe nytt, sangene likte jeg usedvanlig godt, pluss at det var noe helt annet enn her hjemme. Om kvelden er New York noe for seg selv, alle lysene du finner i Times Square, og ikke minst alle menneskene. Det var utrolig og kunne få oppleve noe sånt. Jeg feiret 4.juli når jeg besøkte den fine storbyen. Alle samlet seg nede ved elven, rundt kanskje 1 million mennesker som bare ventet på et utrolig fyrverkeri.
Om du vil prøve vannski, padling, kajakk eller andre aktiviteter, finner du det litt utenfor byen. Det var noe jeg synes var utrolig deilig. Du finner også noen fine (høye) bygninger som Chrysler Building og Empire State Building. Du har også Top of the Rock, hvor du kan ta en heis nesten til toppen. Her ser du utover hele byen og Central Park. Dette er minnner som jeg kommer til og ta med meg resten av livet.

Har du andre tips til New York, send oss en mail eller kommenter i feltet under.