- Det var et sånt sted som du kommer deg ut av og aldri vil tilbake til, sier en journalist som jobbet under Rebekah Brooks, redaktøren som ledet avisen fra 2000 til 2003, perioden da avlyttingsskandalene fant sted.
Journalister som jobbet i News of the World under Brooks forteller til Reuters om en kynisk arbeidskultur der alle metoder var tillatt for å sikre en god sak.
Kriminelle kilder
- Vi snakket hele tiden med karrierekriminelle. De var kildene våre. Det var en machogreie: Min kilde er verre enn din, sier en journalist.
Journalistene, som ikke er navngitt, forteller at presset på å skaffe eksklusive nyheter var skyhøyt etter at Rehekah Brooks ble redaktør i 2000. Murdoch ga nemlig Brooks beskjed om å gjøre avisen mer kjendisfokusert.
Terrorvelde
- Det skjedde aldri at noen tok ordet og sa at dette virker uetisk. Det ville bare ført til at man ble ledd ut, sier en journalist med lang fartstid i avisen.
En annen journalist sier at redaksjonen var som et terrorvelde, som gjorde at ansatte oftest bare holdt noen måneder.
- De forsøkte alltid å bli kvitt folk fordi det var en jobb som slet deg ut. Det ideelle var at du jobbet vettet av deg i seks måneder, og så lot de deg jobbe i ytterligere seks måneder til. Hvert eneste minutt følte du at sjefene hatet deg, sier kilden til Reuters.
News International vil ikke kommentere anklagene.
- Det er utallige syn fra tidligere ansatte, og vi kommer ikke til å tilbakevise hver eneste én, heter det i en kommentar fra selskapet.