Gå til sidens hovedinnhold

NFF forkastet VIFs anke

Vålerenga får ikke lov til å spille med miljøslagord på drakta.

Vålerengas generalsponsor Hafslund ønsker å profilere miljø- og klimakonferansen CC9 under 16.mai kampen mot Fredrikstad.

Vålerenga profilerte fjorårets konferanse, CC8, med å spille med CC8 på draktene i flere hjemmekamper. I år ønsket man å profilere konferansen ved at hver spiller bytter ut Hafslund-logoen med et klimaslagord. Tross det gode formålet avslo Norges Fotballforbund søknaden fra Vålerenga.

Vålerenga anket avgjørelsen, men fikk også avslag på anken.

- Vi er overrasket og skuffet over at både søknaden og anken er avslått. Dette er som vi tidligere har kommunisert ikke et kommersielt budskap som skal eksponere en firmalogo, sier klubbdirektør Pål Breen til vif-fotball.no om avgjørelsen.

Støtte fra Fredrikstad

NFF viser til lovverket som tilsier at det ikke er lov å ha ulike reklamer på de forskjellige draktene. Planen var at blant annet Martin Andresen skulle spille med ”Kontrollerbar energi”, Panzer med ”Ren kraft” og Troy Perkins med ”Save the world”.

Fredrikstad og deres generalsponsor Carnegie har også gått med på å spille med klimaslagord på sine drakter for å promotere miljø- og klimakonferansen.

Norsk Toppfotball (NTF) har på vegne av klubbene oppfordret NFF til å innvilge søknaden, men NFF har avvist oppfordringen og altså avslått søknaden fra begge klubber.

- Det er vår mening at NFF tolker regelverket veldig firkantet. Dette er for et godt formål og målsetningen med slagordene var å vekke miljøengasjement hos barn og ungdom. Dette synes altså ikke NFF noe om, og det synes vi er overraskende, avslutter Breen.

Barnas Klimafestival arrangeres 6.juni på Hafslund Hovedgård.

Klikk her for CC9s hjemmeside

Klikk her for Barnas Klimafestival

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken