Gå til sidens hovedinnhold

Det viktigste er å kle av seg

Og muligens seier som en god nummer to.

(SIDE2):National Football League (NFL) er et sportslig høydepunkt for de fleste amerikanere, og klimaks er selve finalen, Super Bowl.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Begynte som pauseunderholdning
Denne finalen er en TV-fest der verdens største artister i lang tid har stått i kø for å få lov til å være pauseunderholdning for de godt over 100 millioner menneskene som følger begivenheten på TV.

I 2004 fant man ut at noe som kunne øke interessen ytterligere var en pausekamp mellom lettkledde kvinner.

I utgangspunktet høres dette noe kokko ut, men mye er jo det. Kampen mellom de lettkledde kvinnene fikk navnet «Lingerie Bowl», og det ble en stor suksess.

Premieres med pausekamp
Suksessen ble faktisk så stor at det nå er laget en egen liga, «Lingerie Football League» . Her spiller hele 10 lag med lettkledde kvinner mot hverandre, og det skal denne sesongen spilles 20 kamper. Vinnerlaget premieres med at de får spille når de mannlige spillerne i Super Bowl har pause.

Det spilles etter vanlige regler for amerikansk fotball, og i tillegg til hjelm har spillerne skulderbeskyttelse. Ut over det har antrekket i hovedsak den funksjonen at det skal være så sexy som mulig. Det er i relativt stor kontrast til NFL der spillerne mer eller mindre er polstret.

Flere av dem som deltar er modeller, og det hele har fått mye kritikk for å sette kvinner i et svært uheldig søkelys. Flere av spillerne har tatt til motmæle og gått ut mot dem som er skeptiske, og fortalt at dette er noe som krever hard trening og at det er ekte det man ser på banen.

Forsvarer det sportslige
Blant disse er Krystal Gray (24) som spiller for New York Majesty.

- Vi går i krigen her. Fotball er et så raskt spill at du ikke har tid til å tenke på hvilken uniform du har når du spiller. Dersom du er distrahert i bare et sekund kan du miste ballen, sier hun til Fox News .

Ligaens grunnlegger Mitch Mortaza er ikke like opptatt av å pakke dette inn som en stor sportsbegivenhet.

- Dette er som et voksen-Disneyland for fotballfans, har han sagt om «Lingerie Football League».

Bildene fra en fotodag hos Los Angeles Temptation som er et av lagene i ligaen går nå verden rundt, du ser resten av de under. De vil garantert få mer oppmerksomhet enn tilsvarende bilder fra VIFs treningsfelt.

2602

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme

Kommentarer til denne saken