(iBergen.no) - Vi startet å leke med tanken om en kalender allerede før sommeren. Det ville være en måte for oss å få inn penger til et godt formål og samtidig engasjere studentene på skolen. Og siden det i 2006 var guttene (på NHH red.anm.) som poserte for kalenderen til NHH Aid, tenkte vi at i år burde det være jentene sin tur, forteller Johanne Wik Amundsen, som er kalenderansvarlig i NHH Aid, til iBergen.no.

Vet du om andre originale julekalendere? Tips oss!

Inntektene fra kalenderen, som selges til den nette sum av 75 kroner, går til UNICEFs skoleprosjekter i Afrika. Målet er å samle inn 60.000 kroner.

- Først og fremst var initiativet ment for å være internt på skolen, men vi ser i ettertid at dette er noe som interesserer flere. Og det er selvsagt veldig gledelig, sier hun videre.

Hva synes familien om bildene?

- Jeg har bare fått positiv respons. Så positiv at farmor på 89 år har valgt å kjøpe denne i julegave til sine venninner. Alle bildene er jo veldig fine og anstendige, forteller hun.

Catinka Yndestad som også er ansvarlig for kalenderen sier at stuntet utelukkende er for å hjelpe prosjektet Schools for Africa.

- Vi ser på dette som positivt ettersom det fokuserer på den jobben vi gjør og det målet vi til enhver tid jobber mot, nemlig å hjelpe til med økonomiske midler slik at man har mulighet til å fortsette arbeidet med utbygging av skoler og utdannelse av lærere i Malawi gjennom prosjektet Schools for Africa.

1241

Les flere nyheter på iBergen.no.