(SIDE2): Da joggeskoene fikk sitt inntog på motefronten for et par år siden, var det et velkomment gjensyn for slitne fashionistaføtter. Under moteukene har de til vanlig så stivpyntet fashionistaene trykket skotøyet til sin fot, og flere og flere blir sett i joggesko eller sneakers, både som gjester på visninger og til middag ute på byen.

Perfekt for nordmenn

Vi nordmenn er normalt litt mer praktiske av oss, og de som ikke er så opptatte av trender, har brukt joggesko som en del av jobbantrekket i årevis. Men nå er det også i moteverden helt innafor å ha på seg joggeskoene på hverdag og fest, om ikke til og med foretrukket.

Vi er faktisk blitt et riktig trendsikkert folkslag, og denne stilen passer oss nordboere perfekt. Det er ikke til å stikke under en stol at mange steder i Norge rett og slett ikke er laget for høye hæler.

Vi i Side2-redaksjonen selv blitt bitt av basillen, og har saumfart butikkene etter de aller kuleste sneakersene på markedet nå.

Moteblogg hyper

Noen av de mest hypede skoene i mote- og bloggeverden har de siste månedene vært Stan Smith-skoene fra Adidas, helhvite Reebok og Nike Air Max. Disse har blitt superpopulære blant motebloggerne, og florerte i gatebildet under moteukene.

Hvordan style sneakers?

Sneakersene er faktisk veldig enkle å style, og passer overraskende nok til det meste. Cluet er å ikke tenke på at det er joggesko og bruke dem til det du vil. De er for eksempel kjempefine til en løs drakt, men minst like fine til kjole, skjørt og skinnyjeans.

Bli inspierert av motebloggerne

Selv stylet jeg sølvjoggeskoene mine til skinn fra topp til tå.

Motebloggerne Pernille Teisbæk og Camille stylet sneakersene på hver sin måte under Paris Fashion Week nylig.

Side2-blogger Guri Heli, er også flittig bruker av joggeskoene, og har mange forskjellige par i garderobe.

High tops

High topsene er hakket mer street og har litt Hiphop over seg, men er vel så kule å komfortable å bruke. Antrekket blir enda litt mer avslappet.

Hvorfor ikke velge noen med litt bling som gull og leopard?

Dyre luksussneakers

De siste to Chanel-visningene overrasket Karl Lagerfeldt oss ved å sende ned modell etter modell med joggesko på bena. Til og med på Haute Couture-visningen fikk modellene på seg de komfortable skoene.

De fleste designerne har laget sine versjoner av skotøyet, så nå er det bare å velge å vrake. Dyrt eller billig, det har ikke så mye å si, så lenge du liker looken.

Kjendisene henger seg på

Rihanna, Jessie J, Jamie king og Nickie Hilton er bare noen av de kjente ansiktene vi har sett i sneakers den siste måneden.

Les også: Chanel lokket kjendisene til Paris