(SIDE2): Skuespiller Nicole Kidman (46) kaster klærne i ny reklamekampanje, men bildene får sterk kritikk fra media.

«Ikke slik hun ser ut»

Motemerket og skoprodusenten Jimmy Choo har selv lagt ut reklamebildene på sin Facbook-side. «Naturen er sluppet løst» er stikkordene for inspirasjonen til den nye kampanjen.

Det er tredje gang Nicole Kidman stiller opp som modell for motemerket og 46-åringen viser mye hud i den nye reklamekampanjen. På ett av bildene har hun kun en veske til å dekke foran brystene og hennes lange bein får også mye oppmerksomhet.

«Vi vet at beina til Nicole Kidman er lange, men SÅ lange? Dette kan ikke være seriøst», skriver blant annet australske News.com.

«Hun er nok et offer for et forferdelig Photoshop-arbeid. Beina eller ansiktet ditt ser ikke slik ut Nicole!» mener TheGloss.com.

Norsk fotograf

Det er den norske motefotografen Sølve Sundsbø som har tatt bildene av den australske skjønnheten. Sundsbø har blant annet jobbet for Yves Saint Laurent, Hermès, Nike og Lancôme, og fotografen er et meget kjent navn i motebransjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Pipestilk


Nicole Kidman er ikke den første kjendiskvinnen som må tåle at utseendet blir pyntet på ved hjelp av bilderedigering og Photoshop-verktøy. I juni i fjor ble blant annet sangstjernen Beyoncé redusert ned til en strek i forbindelse med en pressemelding fra motehuset Roberto Cavalli. Med lår like tynne som armene hennes raste fansen over skissebildet:

- Hvorfor har dere tegnet henne på en måte som ikke overhodet reflekterer kroppsformen hennes, skrev en.

- Jeg skjønner ikke hvorfor motehus forsøker å tvinge kvinner inn i en spesifik kroppsform, skrev en annen.

- Hvis dette skulle være en skisse av Beyonce, hvorfor ikke tegne den som henne og ikke et fiktivt bilde av en som passer inn i standarden for de tynne kvinnene på catwalken?

Det er vanlig at moteskisser forlenger figurene, men dette bildet ser ut til å være et rart Photoshop-bilde, og ikke en håndskisse, skrev Daily Mail.