(SIDE2): Den franske regissøren Olivier Dahans film «Grace of Monaco» åpner filmfestivalen i Cannes 14. mai. Samme dag har den premiere flere steder i Europa.

Men i tråd med festivalens ånd har filmen allerede blitt omstridt i bransjen. Årsaken er at det er brutt ut en stillingskrig mellom regissøren og filmens mektigste produsent og distributør Weinstein Company.

Ferdig eller ikke?

Dahan sier at filmen er fiks ferdig. Produksjonsselskapet Weinstein Company med den velkjent hardtslående Harvey Weinstein ved roret mener at den ikke er det, skriver Variety.

«Grace of Monaco» handler om årene da prinsesse Caroline og nå fyrst Albert var små. Monaco lå i sterk konflikt med Frankrike og president Charles de Gaulle blokkerte havnen til landet og nektet forsyninger å komme med både tog, båt og fly. Samtidig

Ifølge Variety er ikke Harvey Weinstein fornøyd med filmen slik den er nå. Han mener den bør gå enda mer inn i den politiske konflikten og ikke minst i Grace Kellys hollywoodkarriere.

Dahan har i sin kontrakt at han har final cut, og det sitter han på.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ctiWtJT3fJkhVYxZz8LBhBOfmPOyMYQQkdXmBPrEUO6D1NtbQRHn0S7S3-ljKNrnbbu1-lJP8PDgmehX-cwfT7dVeE8YOTQHE438cjDYRV0SOEIwkU-REApbIlBb85FVhp5z65ieLVU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Dropper Kidman

Weinstein, som er en av de toneangivende distributører i USA, skal derfor ønske å droppe hele filmen fra det amerikanske markedet. Det er selvfølgelig opp til en annen distributør å ta inn filmen, men sjansen for at Kidman aldri kommer på amerikanske kinoer med sin Grace er dermed stor.

- Det som er komplisert er at jeg ønsker å sørge for at kritikerne faktisk kan dømme min film og ingen andres, sier Dahan til Sydney Morning Herald.

Rollen som Grace regnes som en av de store rollene Kidman har gjort de siste årene.

Oppbragt fyrste

Det er forøvrig ikke bare Weinstein som ønsker å distansere seg fra «Grace of Monaco». Fyrst Albert har også meddelt at han opplever filmen som historisk feil.

- Filmen har blitt poengløst glamourisert og inneholder scener som er tatt ut av løse luften, har Albert sagt.