Gå til sidens hovedinnhold

Pepet og buet ut i Cannes

Nicole Kidmans portrett av Monacos fyrstinne Grace falt helt gjennom i Cannes.

(SIDE2:) «Grace of Monaco» ble vist for den meget høylytte kritikerstand under åpningen av filmfestivalen i Cannes i dag, onsdag, skriver Aftenposten.

Men mottakelsen av Olivier Dahans «Grace of Monaco» med Nicole Kidman i hovedrollen ble ikke vennlig.

Nå skal det sies at pressen i Cannes kommer fra hele verden - og fra land der mishag ytres i langt høyere ordelag enn en skandinav ville ha gjort.

For eksempel ble også Sofia Coppolas film «Marie Antoinette» buet ut på det sterkeste og den ble i etterkant både hyllet og en stor suksess.

Frydefull Cannes-åpning

«Grace of Monaco» er en Cannes-åpner verdig. Ingenting liver mer opp enn en real pipekonsert.

Filmen har allerede blitt svært mye omdiskutert blant annet på grunn av en offentlig krangel mellom filmens franske regissør Olivier Dahan og den amerikanske produsenten Harvey Weinstein.

Weinstein mente at filmen slett ikke var ferdig og klippet den om, men Dahan sto på sin franske regissørrett til såkalt «final cut». Den filmen som ble vist i Cannes i dag, onsdag, er regissørens verk.

Selv fyrstefamilien, som ga filmteamet lov til å filme inne i Monaco, ble sjokkert da de fikk lese manus, og de har hevdet at «gjentatte forsøk på protest» ikke ble besvart.

Forstår de er opprørt

Dahan og Kidman i forlengelsen av ham har sagt at filmen ikke må sees som en biografisk film. Den tar for seg seks måneder av fyrstinnens liv, og den har et eventyrpreg over seg.

Men det er vanskelig for folk å se, erkjenner de.

- Jeg forstår at de er opprørt. Jeg gjør virkelig det. Hadde det vært min mor, hadde jeg vært det samme. Jeg kan ikke si annet enn at jeg har stor respekt for deres mor. Filmen er ingen biografi. Den har et eventyrpreg og en veldig fransk følelsle . Jeg ville bare skape et levende, pustende menneske og ikke en pappfigur i det hele, har Kidman uttalt til The Daily Mail.

Pinlighetsfaktor

The Guardian gir filmen én stjerne.

- Naomi Watts satte «standarden» som Diana i fjor, men Nicole Kidman har overtatt «tronen», skriver The Guardian ironisk.

- Pinlighetsfaktoren er stratofærisk høy, skriver anmelderen.

The Hollywood Reporter er enig, men The Independent roser Nicole Kidmans innsats, tross at anmelderen filmen har åpenbare feil.

- Kidman utmerker seg i en rolle der hun skal både være glamorøs og plaget på en og samme tid - og aldri i samme antrekk, skriver The Independent.

«Grace of Monaco» har norsk premiere 22. mai.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=8mGlMfAuJywIpalwWQzjTEkh3_Xpl4fsqyx-H3X3LL84EicAcqtny4iYPWcVzHSV8M-N4uOt7RFzjh3GeRiKJ3GqmU8OhT9TsbUIt-5KFJ3pa1c6Acyo4ziFEKcEBNtuK5f2SK_yxT8&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken