(SIDE2:) Etter skilsmissen fra Tom Cruise fikk Nicole Kidman et skikkelig karriereløft i Hollywood, og plutselig var hun et navn på alles lepper. På rad fulgte filmer som «Moulin Rouge», «The Hours» og «The Human Stain».

Tjener ikke inn lønna
Det førte til at lønnen hennes per film steg tilsvarende.

De siste to årene har imidlertid Kidman spilt i en rekke filmer som ikke har tjent store penger på kinoene. Kidman har imidlertid fått betalt det samme honoraret.

Forbes Magazine skriver at Kidman bare dro inn et pund for hvert pund en film spilte inn, altså så gikk filmselskapet «break-even» på å hyre en skuespiller som Kidman - og filmprosjektet som helhet gikk i underskudd.

Av Kidmans senere flopper tilhører «The Invasion», «Margot at the Wedding» og «The Golden Compass».

Det er blitt mer åpenbart for flere hollywoodstudioer at enkelte stjerner koster mer enn de smaker. For eksempel er Will Ferrell et overraskende navn på listen, samtidig har hans nylige suksesser gjort at han krever en av Hollywoods større lønninger.

Diaz og Farrell
Om det er noen trøst for Kidman, så havner eksmannen Tom Cruise på tredjeplass over de mest overbetalte stjernene.

Jennifer Garner innehar andreplassen, mens Cameron Diaz har plass nummer 4.

Forbes har sammenlignet stjernenes lønninger med hvor mange kroner de skaffer filmselskapene. På den omvendte listen, over de «billigste» stjernene, finner vi Matt Damon og Will Smith i toppsjiktet.

De mest overbetalte skuespillerne

1. Nicole Kidman

2. Jennifer Garner

3. Tom Cruise

3. Cameron Diaz

5. Jennifer Lopez

6. Jim Carrey

7. Nicolas Cage

8. Drew Barrymore

9. Will Ferrell

10. Cate Blanchett

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!