Nederlendere som så på TV-kanalen RTL4 fikk se noe utenom det vanlige.

De kunne nemlig se skuespilleren Nicolette van Dams bryster vokse i omfang.

Ifølge danske BT hadde redaksjonen hatt det moro med å manipulere van Dams bryster større i et klipp. Men det som var ment som en intern spøk under klippingen ble i stedet sendt til de tusen hjem.

TV-kanalen skal være rasende over det inntrufne, men ingen skal så langt ha mistet jobben som en følge av tabben.

Her kan du se video av tabben. Under følger flere TV-tabber.

Svensketabbe
I fjor trykket den svenske tabloidavisen Expressen en tabbe av de sjeldne. I hovedoppslaget fremstod det som det var den svenske LO-sjefen som ble intervjuet.

Problemet var bare at det var feil person som ble intervjuet. Personen Expressen prøvde å få motvillig i tale var slettes ikke LO-sjef Wanja Lundby-Wedin.

Kanskje var det ikke så rart at kvinnen ikke ville svare på spørsmålene fra journalisten.

Les sjefredaktørens beklagelse her

Som en liten trøst kan det nevnes at Expressen ikke var første medie ut til å intervjue feil person.

Feil mann i studio
Et av de beste eksemplene på hvordan tidsnød kombinert med nyhetspress kan prege en livesending fikk BBC merke da de for et par år siden hadde feil mann i studio. Kanalen forvekslet nemlig en ekspertkommentator med en taxisjåfør.

Taxisjåføren sto og ventet på en kunde utenfor BBC-hovedkvarteret i London, da en studioansvarlig kom bort og spurte om han var Guy Kewney, men han var ikke helt den Guy Kewney BBC var ute etter, skulle det vise seg.

For den imøtekommende og serviceinnstilte taxisjåføren greide aldri å si stopp og endte dermed opp på direkten på en av verdens største tv-kanaler - som redaktør og ekspert på internett og nedlasting av musikk.

HTML EMBED

Lars Berger
NRK var for et par år siden i vinden med innslaget der skiskytterstjernen Lars Berger gjorde noen famøse sexbevegelser rettet mot NRKs Ingrid Stenvold.

Dette har gått sin seiersgang verden rundt.

Se innslaget her:

HTML EMBED

Fox-spesial
FOX News har opp igjennom også hatt noen finfine tabber. Merkelig nok er noen av de beste i en setting der mannlige nyhetsankere forsnakker seg og kommer med seksuelt ladede kommentarer om kvinnene de omtaler.

En høydare er når Jennifer Lopez blir omtalt etter at hun har gitt ut den nye sangen «Jenny from the block». Han skal komme med en kommentar om at folk fra hennes nabolag i Bronx ikke setter helt pris på stjernens sangstemme.

- Nabolaget hennes fra Bronx skal være mer villig til å gi henne en avsuging enn en blokkfest, sier ankeret som raskt beklager forsnakkelsen.

HTML EMBED

Klassiker
Å taste inn feil bokstav blir sjelden historisk, men denne går inn i boken som en «klassiker» på flere måter.

Ringerikes Blad var litt for raske på tastene under åpningen av det nye kapellet på Tyristrand. Nyheten om at alle fikk sitte tross stor oppslutning ble referert som «Det var fullt med folk, men alle frammøtte fikk fitte».

Litt vel korrekt?
VG Nett blåste i 1999 opp denne stornyheten:

«Nordmenn splittet
Halvparten vil ha mer lønn
- halvparten vil ha økt lønn»

Du og du, for en storsak.

Hegnar lurte egen nettavis
Til slutt er det på sin plass å nevne Trygve Hegnars «tullenotat» fra Statsministerens kontor i Finansavisen.

LES MER: Hegnar lurte egen nettavis

Selvsagt var «brevet» bare satire fra Hegnar side, men journalistene ved Hegnar Online - hans eget nettsted - gikk rett på limpinnen. Nettavisen kom ut med saken «Her er det interne notatet til Jens», og senere kom saken «Her er DnB-notatet». Den sistnevnte artikkelen ble senere slettet fra nettsiden.

Her ble det blåst opp en skryteartikkel om at Finansavisen, som eneste presseorgan i Norge, hadde fått tak i det omstridte notatet til Jens Stoltenbrgs stabssjef.

Hegnar Online så seg senere nødt til å presisere.