(YEYE): BNG står for Brutto Nasjonal Godteriglede og er summen av den gleden som hver godtespiser i landet føler over godteriet sitt.

Godteriblogg
Sjokoladeprodusenten Nidar har stor fokus på god sjokolade og å skape små øyeblikk av glede. Derfor har de fått en godteriglad mann ved navn Vidar til å skrive godteriblogg. Vidar har en filosofi om å glede seg over de godteristundene man unner seg og spre oppriktig glede. Nidar fikk øynene opp for Vidar da han ble omtalt i Glåmdalsposten etter å ha stablet 764 Stratos-pakker oppå hverandre.

- Faktisk ble jeg valgt fordi jeg alltid har hatt et lysende engasjement for godteri og gleden det kan gi. Jeg er nemlig ikke bare vill etter godteri, jeg er virkelig glad i det, sier Vidar i bloggen.

Se bloggen til Nidar-Vidar her:

HTML EMBED
video_embed(10723,1);

Hva er godteriglede?
Ifølge Nidar-Vidar er godteriglede noe som virker inn på stemningen i livet for øvrig, i likhet med andre typer gleder. Vidars godteriblogg har som mål å øke godterigleden i landet:

- For godteriglede er positivt! Men den kan være avhengig av mengden du spiser. Derfor er det viktig at alle får mest mulig glede ut av hver eneste bit godteri de spiser. Det kan du få ved å nyte godteriet litt annerledes, du kan få det ved å spise det sammen med noe annet som passer godt eller du kan gjøre noe morsomt mens du spiser det. Og glem ikke – det er mye godteriglede i bare det å gi seg lov til å nyte godteriet, ta seg tid og kjenne etter, forteller Vidar i godteribloggen.

Spiser du troika lag for lag eller spiser du beina på seigmannen først? Del dine godteriritualer nedenfor.

Publikum må delta
Tanken bak godteribloggen er at så mange som mulig deltar og forteller en god godterihistorie eller gir et tips og slik øke godtegleden. Den samlede godtegleden kaller Vidar for BNG, Brutto Nasjonal Godteriglede.

I bloggen viser Nidar-Vidar ulike ting som godterieksperimenter der han for eksempel tester «Smash» med gele. Han gir deg også tips om hvordan du skal spise «Knott»:

- Jeg var kjapt innom spesielle måter å spise godteri på, for jeg tror det (ubevisst kanskje) setter fokus på nytelsen. Sånn er det i hvert fall når jeg spiser Knott. Da gjelder det å begynne med en hvit eksplosjon! Derfor tar jeg alltid 8-10 hvite Knott, legger dem til rette mellom tennene, og tygger til. Smaksopplevelsen er enorm, forteller Vidar i bloggen.

Les mer av Nidar-Vidars godteriblogg på: www.godteriglede.no.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.