Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ingen forslått kone

Nigella Lawson skal ha insistert på at ektemannen normalt ikke er voldelig.

(SIDE2:) Den kjente TV-kokken Nigella Lawson flyttet ut av hjemmet hun deler med ektemannen Charles Saatchi i London da en rekke bilder av ham som tok kvelertak på henne i full offentlighet ble kjent.

Tok kvelertak
Hendelsen fant sted på parets faste restaurant like ved der de bor og foran mange av de andre besøkende på restauranten. På bildene kan man se at paret krangler og at Saatchi griper Lawson om halsen, først med en hånd og så med begge. Hun ser sjokkert ut og forlater restauranten oppløst i tårer. I etterkant av hendelsen har Saatchi godtatt en advarsel fra politiet for overfall, den kjente TV-kokken har flyttet ut og saken blir diskutert og kommentert stort i Storbritannia.

Mange kommentatorer har trukket frem at dette er bildet på at mishandling skjer i alle hjem, de rikes hjem som hos de fattige.

En stor debatt rundt vold innenfor ekteskapet har blusset opp, også i Overhuset der Nigella Lawsons far, Lord Nigel Lawson, møtte tåle at det ble stilt spørsmål rundt straffen til hans svigersønn nylig.

Må få hjelp
Men ifølge The Daily Mail skal Nigella ønske å fortsette ekteskapet med Charles Saatchi, best kjent her hjemme for The Saatchi Gallery. Hun vil imidlertid ikke returnere før han går med på å få hjelp til å mestre sinnet sitt.

Lawson har to tenåringsbarn med sin tidligere avdøde ektemann, John Diamond.

Venner av TV-kokken sier at hun er dypt rystet og beskjemmet over hendelsen og hvordan den har blitt kjent for hele verden.

- Hun ville antakelig ikke ha forlatt hjemmet om ikke hendelsen var blitt kjent, sier en venn til avisen. Samtidig skal faren og søsteren hennes være rasende på Saatchi og ikke minst hvordan han forsøkte å avvise det hele som en «liten lek».

- De har rådet henne til å forlate ham, sier venner til avisen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken