Gå til sidens hovedinnhold

Beste på seks uker

Lettelse og økt risikoappetitt på børsene i natt.

Et nytt oppsving av fornye optimisme sender de asiatiske børsene i positiv retning for tredje dag på rad.

Den sammenveide regionindeksen for Asia- og Stillehavet stiger onsdag 0,5 prosent til 120,04 poeng, som er det høyeste nivået på seks uker.

Gullprisen har fortsatt sin elleville ferd oppover i løpet av dagen og det har bidratt til å sende mange metallselskaper rett til værs. Gullpris for umiddelbar levering steg i natt med 1,3 prosent til 1.214,64 dollar per unse, og det er ny rekord.

I Japan bidrar blant annet bilprodusenten Nissan til godt humør, etter å lagt frem bedre enn ventede omsetningstall fra Nord-Amerika, med en salgsvekst på 21 prosent.

I tillegg har den kinesiske sentralbankens ekstraordinære rentemøte i går, med presentasjon av nye tiltak fått en grei mottagelse i markedet i dag. Sentralbanken låner ut 115 milliarder dollar til japanske banker med en rente på 0,1 prosent og en løpetid på tre måneder.

I Australia varslet den største stålprodusenten BlueScope at de vil øke produksjene som følge av økt etterspørsel.

- Oppmuntrende økonoiske nøkkeltall og en pågående forpliktelse for å støtte opp om økonomien har bidratt til å øke investorenes tillit. Investorenes appetitt på risiko har økt, og det har også generert en fornyet etterspørsel etter råvarer, sier Tim Schroeders i Pengana Capital i Melburne til nyhetbyrået Bloomberg.

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: + 0,11 %
Japans Nikkei 225: + 0,38%
Hongkongs Hang Seng: + 1,35 %
Kinas CSI 300: + 1,02 %
Kinas Shangai Composite: + 1,06%
Taiwans Taiex: + 0,37 %
Sør-Koreas Kospi: + 1,40 %
Singapores Strait Times Index: + 0,82 %

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken