Nille tjente nesten 20 millioner kroner mer i fjor enn året før, viser selskapets årsresultat.

– Arbeidet med snuoperasjonen i Nille har kommet langt og fundamentet for videre vekst er lagt, skriver selskapet i notene som ble skrevet ved utgangen av 2021.

Selskapets årsresultat havnet på 93,8 millioner mot 77 millioner i 2020. Omsetningen havnet på 1,7 milliarder mot 1,6 milliarder kroner samme periode året før.

Ringnes har aldri tjent mer penger

Corona-ettervirkninger

Ved årsskiftet 2021 og 2022 skrev Nille at pandemien var på retur.

– Ettervirkningene fra pandemien, med mangel på containere, økte fraktrater, økte råvarepriser og begrensninger i produksjonskapasitet hos leverandørene, vil fortsette å påvirke Nille negativt i tiden fremover, skrev selskapet i notene, og la til:

– I tillegg er det stor usikkerhet knyttet til den generelle økonomiske utviklingen i Norge og internasjonalt fremover. Erfaringene fra pandemien viser at Nille-organisasjonen raskt evnet å omstille driften til forholdene, tilpasse kostnader og finne produkter og løsninger som muliggjorde å holde butikkene fylt med varer.

Ekstrem-effekt

Da Nille måtte stenge butikker under pandemien valgte de å ty til noe de hadde jobbet med i ett år.

De valgte å åpne nettbutikken.

- Det tok helt av. Det kom inn tusenvis av ordre. Smack. Vi måtte kaste oss rundt for å ta det unna, sa Nille-sjef Kjersti Hobøl til Børsen.

Nille var en av butikkjedene som var hardest rammet av nedstengningen til regjeringen. Selv om de solgte mange av de samme varene som dagligvarekjedene, måtte de holde Nille-butikkene stengt i de hardest rammede områdene av Norge.

Vegetarkjempe skulle revolusjonere matbransjen: Har falt 50 prosent på børsen

Flest kvinner

I Nille var det ved utgangen av fjoråret ansatt 1405 kvinner, og 123 menn. Nille skriver videre at de ønsker kjønnsbalanse, og at dersom kravet til kvaliteter og kompetanse er fylt, vil det underrepresenterte kjønnet prioriteres i en rekruttering.

Av de ansatte har også 221 opplyst i en undersøkelse av de arbeider ufrivillig deltid.

Full kollaps for Netflix: – Har aldri sett noe liknende

Uendret for detaljhandelen

I slutten av juli la SSB frem tall for detaljhandelen.

– Etter fire måneder på rad med nedgang økte dagligvarebutikkene det sesongjusterte omsetningsvolumet med 1,1 prosent i juni. Økningen kommer på tross av uvanlig høy prisvekst for matvarer, med det er viktig å huske på at omsetningsvolumet for matbutikker fortsatt ligger litt lavere enn før pandemien, sa rådgiver Anders Falla Aas i Statistisk sentralbyrå (SSB) i forbindelse med tallene.

For detaljhandelen var utviklingen flat.

– De andre næringene hadde for det meste en stabil utvikling. Svak nedgang i enkelte næringer veide opp for økningen i dagligvarehandelen og førte til uendret omsetningsvolum for detaljhandelen totalt, sa Falla Aas.