Gå til sidens hovedinnhold

Nils Gunnar Lie gir seg i TV 2

Bekrefter at han går av med pensjon til neste år.

TV 2-profilen Nils Gunnar Lie har vært et kjent ansikt for det norske publikum i 40 år.

I november neste år er det slutt, når han går av med pensjon som 67-åring.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

- Naturlig å gi meg

- Jeg gir meg til neste år, når jeg er blitt 67 år. Det er planen, bekrefter Lie til Nettavisen.

- Årsaken er enkelt og greit at pensjonsalderen er 67 år, jeg har stått på lenge og at jeg opplever at det er veldig mye som forventes av oss som journalister. Da så jeg det som naturlig å gi meg.

I fjor endret regjeringspartiene Høyre (H) og Fremskrittspartiet (Frp) loven, som åpnet for at arbeidstakere kan stå i jobben til fylte 72 år, samtidig som at de åpnet for bedriftsinterne regler for at arbeidstakere kan pensjoneres ved fylte 70 år.

Lie skal fortsatt være i kanalen i vel ett og et halvt år, noe TV 2-sjefene er glad for.

- Har vært imponerende

- Nils Gunnar er blitt en institusjon i norsk TV. Han har hatt en imponerende evne til å stå på videre og ta nye oppgaver. Han har et ansikt som mange kjenner igjen og som mange har lyst å prate med når han er ute på location som live-reporter, sier nyhetssjef for TV 2 i Oslo Niklas Lysvåg til Nettavisen.

- Den betydningen han har hatt, med å være en av stolpene i TV 2s nyhetssatsing, og aktualitetskonge i Holmgang har vært imponerende.

Lie er blitt en av moderne tiders største TV-profiler. Han startet sin karriere i NRK i 1976 i Dagsnytt-redaksjonen, ifølge Wikipedia.

På begynnelsen av 80-tellet jobbet han som reporter og programleder i Dagsrevyen, og debattprogrammet Antenne 10. Han ledet også Frokost-TV på NRK.

- Nils Gunnar er en legende

I 1992 fortsatte han sin karriere i TV 2 og ledet debattprogrammet Holmgang og Jeopardy! Fra slutten av 90-tallet jobbet han i nyhetsavdelingen hvor han var anker i syv år.

- Nils Gunnar er en legende, og en fantastisk person. Selv om han har vært på skjermen hele karrieren er han fortsatt en jordnær og klok person, som alle har godt å si om. Han kaster seg over enhver oppgave, ingenting er for stort eller for lite, sier redaksjonssjef for TV 2-nyhetene Hanne Taalesen til Nettavisen.

Fra 2005 til 2012 var han programleder for God morgen, Norge! Siden 2012 har han vært ansatt i innenriksavdelingen i TV 2-nyhetene, hvor han for det meste har vært live-reporter, men også levert nyheter til hovedkanalen og Nyhetskanalen.

- Det er ikke mange igjen fra hans tid. Han har stor troverdighet, og det taper vi på når den tid kommer, avslutter Taalesen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken