Nils Landgren Funk Unit
Teamwork
ACT/Musikkoperatørene

I rundt 20 år har nå den meget allsidige trombonisten, vokalisten, komponisten og bandlederen Nils Landgren (57) leda sitt Funk Unit. Han har samtidig også gjort alt mulig annet: jazz, rock, soul, hip hop og storband. Han har vært musikalsk ansvarlig for Berlin-festivalen og han har jobba med alt fra ABBA, via Wycleaf Jean til Herbie Hancock. Uansett har han aldri gitt slipp på sitt funkprosjekt og med “Teamwork” forteller han oss at han har ei ny utgave som holder vanlig høy standard.

Årets utgave er en septett bestående av trommeslageren Robert Ikiz, Magnus Lindgren på treblås og vokal, Andy Pfeiler på gitar og vokal, Landgrens høyre hånd Magnum Coltrane Price som medprodusent og på bass og vokal, Sebastian Studnitzky på tangenter og trompet og Jonas Wall på treblås og vokal pluss sjefen sjøl på trombone og vokal. I tillegg har han invitert med seg tre av bandets gode venner gjennom mange år som gjestesolister på hvert sitt spor: trompeteren Till Brönner, tenorsaksofonisten Wilton Felder og Joe Sample på elpiano – de to siste fra det legendariske bandet The Crusaders.

Utgangspunktet for «Teamwork», som er spilt inn i ABBAs gamle studio i Stockholm, Atlantis Studio, var groover som Ikiz, Pfeiler og Price skapte sammen. Seinere gikk de andre inn og laget låter av det og noen fikk tekster også.

Alt er funky så det holder og solistene holder sjølsagt høy standard. Likevel er det ikke nok her til å skape den store entusiasmen. På sett og vis har vi hørt alt dette før og så spørs det da om det er mulig å forlange akkurat det av et funk-uttrykk – at det skal høres nytt ut, mener jeg.

Nils Landgren er utvilsomt en av denne verdensdelens mest fonki musikanter og de som har digga denne sida av han i rundt 20 år får her mer av akkurat det gode gamle.