Gå til sidens hovedinnhold

Vil gjeninnføre glamouren

Nina Jarebrink inspireres av 70-tallets luksusbohem. Se kolleksjonen!

(SIDE2): Svenske Oslo-baserte Nina Jarebrink viste torsdag fram sin kolleksjon for vår og sommeren 2013 i sitt eget showroom på Pilestredet i Oslo.

Det lille lokalet var tettpakket av pent kledde gjester, og en smilende Jarebrink serverte selv champagne til gjestene der hun fløy rundt i sitt hvite, 70-talls inspirerte antrekk.

La Dolce Vita
Den nye kolleksjonen hennes har fått navnet «La Dolce Vita» og er inspirert av 70-tallets luksusbohemer som levde det «gode livet» - de som tilbrakte sommeren i de spanske pyrineene, som holdt fantastiske middagsselskaper, og som levde i herskapshus.

- I denne kolleksjonen kan man se igjen det som inspirerte meg i absolutt alt, for eksempel på turbanene, på buksene med sleng, kaftanene, det høye livet, og fargene, sier Jarebrink til Side2.

Hun var mest inspirert av selve tanken om den luksusbohemen, men det er også et stilikon hun har hatt i tankene.

- Selv om det ikke har vært noen spesielle personer som egentlig har inspirert meg, så synes jeg Bianca Jagger er veldig stilig, sier hun.

Modellene var kledelig stylet med midtskill og lette bølger. Buksebena var vide, og en høy midje ble fremhevet av belter. Hennes nye kolleksjon består av plagg som har en eleganse over seg, samtidig som klærne er brukervennlige - spesielt til selskap.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Som nøkkelplagg fremhever designeren disse plaggene:

- Den ferskenfargede jerseykjolen, sjalene, og det nye printet vil jeg si er nøkkelplaggene. Printet kommer på sjalet som skal kunne brukes på mange måter, enten som en turban, som et skjerf, eller som en lett «cover up» som man kan bruke over bikinien , sier hun.

Fargespekteret gikk i duse toner, fra myke pasteller av fersken gult og blått, til hvitt og sort.

Hvorfor ikke ta glamouren til hverdagen?
Designeren er kjent for sine glamorøse kolleksjoner, og denne fortsatte selvfølgelig i samme rekke.

- Ønsker å gjeninnføre glamouren?

- Ja, absolutt. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke skal kunne gå glamorøst kledt i hverdagen. Det er ikke noe som er forbeholdt til fest. Vi tre på kontoret går alltid i hæler, og vi fikser oss rett og slett litt opp, sier hun.

Hva er nøkkelen til å kle seg glamorøst?

- Du må ha leppestift og høye hæler. Selv bruker jeg ikke mye sminke, bare leppestift til vanlig. Men det handler egentlig mest om å ta litt vare på utseendet sitt, sier Jarebrink.

Den svenske designeren startet sin suksess i 2004 da hun lanserte sin unike smykkekolleksjon, men i dag er det hennes elegante strikkeplagg med mønstre som er hennes viktigste kjennetegn.

Nina Jarebrink tilbyr også et utvalg av sko, tilbehør og smykker i samme stil og selv sier designeren at hun ønsker å gi folk en mulighet til å være elegant og kul, både på jobb og på fritiden.

Opplever vekst
- Det går veldig bra om dagen. Klærne har blitt vist fram i Marie Claire, Vogue, Grazia - alle du kan tenke deg. Og vi selger blant annet klærne i New York, Italia, St. Barts, Belgia, Tyskland, så det skjer noe hele tiden!

Jarebrink har med visningen av denne kolleksjonen akkurat avsluttet en prosess. Og om bare to uker begynner arbeidet med en ny kolleksjon. Da skal høstkolleksjonen for 2014 designes.

- Hvordan klarer du å omstille deg?

- Jeg vet ikke helt, sier hun og ler.

- Men jeg får det alltid til. Jeg har en tradisjon med å dra til familiens landsted. Der er det verken TV eller innlagt vann, så da får jeg roet tankene litt før jeg begynner på nytt, sier hun.

Se hele kolleksjonen her:

5620

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken