(SIDE2): Hun blir omtalt som Norges første haute couture-designer, og kler opp både den norske kongefamilien og kjendiser verden rundt. Nå har også Hollywood fått øynene opp for den talentfulle designeren. Skarra tiltrakk seg stor oppmerksomhet under årets Emmy-festligheter.

Foran hver stor prisutdeling i USA får stjernene tilgang på en rekke produkter som kjoler, reiser og annet. Det betyr ikke at alt er gratis. Stjernene kan legge inn kjøpsbestilling på det de liker. Nina Skarra var en av 15 utstillere i forbindelse med Emmy-utdelingen.

- Jeg ble kontaktet under moteuken i Paris 2009 der jeg hadde et showrom. Det er en utrolig mulighet for meg å få promotert merket mitt i USA. Under eventer i Los Angeles kommer stylister, PR-produsenter og kjendiser for å bli kjent med nye merker, sier Skarra til Side2.

Les mer om Emmy-utdelingen:Slo knockout på alle

- Angela Bassett ble fan
Skarra, som allerede har høstet mye oppmerksomhet utenlands, er tydelig fornøyd med sin tilstedeværelse i filmbyen.Etter oppholdet kan hun tilføre mange kjente navn på kundelisten.

- Angela Bassett ble en stor fan, og bestilte en kjole til rød løper-sesongen som begynner i januar. Bassett valgte en rød lang kjole med fjærdraperinger, og en sort lang kjole med korsett fra sommer 2010-kolleksjonen, og en sort skjorte fra fjorårets kolleksjon, forteller Skarra.

Hun fortsetter:

- Kimberly Quaid, kona til Dennis Quaid, bestilte kjole til Golden Globe. Hun valgte også en kort gullkjole fra sommer 2010-kolleksjonen og en drapert hvit kort kjole til rød løper i september.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Blir å se i «Gossip Girl»
- Natasha Alam fra «True Blood», valgte en hvit fjærkjole fra sommer 2010-kolleksjonen til pre Emmy-festen, og sort lang korsettkjole til Emmy Awards 2010. Ashley Jones fra «True Blood» valgte hvit lang kjole fra sommer 2010-kolleksjonen til pre-Emmy-festen og en rosa topp til rød løper event utover høsten, sier Skarra.

Samtidig har Warner Bros bestemt at hennes kolleksjon skal synes i TV-serier som «Vampire Diaries», «The Mentalist», «Gossip Girl» og «Hellcats».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Miljøvennlig produksjon
Som tidligere nevnt har Skarra, i likhet med flere andre norske designere, stor fokus på miljøvennlig mote. Hun har tidligere uttalt at det er viktig å tenke miljø i hvert ledd, og dette vet kjendisene å sette pris på.

Kona til den engelske skuespilleren Colin Firth, Livia Firth, er kjent for å velge miljøvennlig mote, og har tidligere blitt observert med norsk design på den røde løperen. I februar i år dukket hun opp på Bafta-utdelingen i en kjole fra Leila Hafzi, som i likhet med Skarra har stor fokus på miljøvennlig design.

Les også: Hun kom i norsk design

Firth har lenge vært fan av Skarra design, og hun bar en lekker, rød kjole signert designeren under Independent Spirit Awards i mars i år. Firth blogget også om sitt kjolevalg på Vogue.com, og det er tydelig at hun var veldig fornøyd med antrekket.

Slått konkurs
Men selv om Skarra når opplever suksess, har det ikke alltid vært like lett for haute couture-designeren. Skarra kom ut med sin første kolleksjon midt under finanskrisen i 2008. I mars i år ble Skarra slått konkurs, og hennes butikk på luksuskjøpesenteret, Eger på Karl Johan, måtte derfor stenge.

- Det var veldig tøft å starte opp igjen etter konkursen. Det var tøft å starte opp i finanskrisen og gå ned som mange andre. Etter det har jeg kun levert på bestilling til private kunder. Vi er nå i gang med å starte opp igjen, men jeg er ikke sikkert på hvor raskt vi vil være i butikkene. Jeg regner med på nyåret 2011, forklarer Skarra.