Gå til sidens hovedinnhold

Nine Inch Nails til Norge

NIN kommer til Oslo for første gang på sju år.

(SIDE2): Nine Inch Nails kommer til Norge og Oslo den 12. mai neste år. Da står Trent Reznor og Co på scenen i Oslo Spektrum, nesten sju år etter at bandet sist gjestet hovedstaden

«For første gang siden det sagnomsuste og utsolgte headlinershowet på Øyafestivalen i 2007 kommer pionerene innen elektronisk, industriell rock tilbake til Norge» skriver arrangøren Atomic i en pressemelding.

Reznor la bandet på hylla i 2009, og først i sommer var det igjen lyd i gjengen med Ohio-mann Reznor i spissen. Da var de tilbake som headliner på Lollapalooza, som resulterte i turné i hjemlandet og planlagt turné i Australia neste sommer. Nå følger de altså opp med Europaturné i mellomtiden.

- Jeg vet ikke om noen andre band som har lånt ut låter til Johnny Cash's legendariske American Songbook (Hurt) og samtidig får kred for å være en av de mest innflytelsesrike bandene innenfor både elektronisk musikk og industriell rock. Jeg har håpet på et Osloshow helt siden jeg hørte de var i gang igjen så nå gleder jeg meg stort til mai, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Bandet debuterte i 1989 med plata «Pretty Hate Machine» og tidligere i høst slapp NIN sitt åttende album, «Hesitation Marks».

Nine Inch Nails har solgt over 30 millioner plater og vunnet flere Grammys. De har i tillegg til debutalbumet også gitt ut blant annet albumene «The Downward Spiral» (1994) og «With Teeth» (2005) i tillegg til en serie singler inkludert The Hand That Feeds, Only, Every Day Is Exactly the Same og Survivalism.

Billetter legges ut for salg hos Billettservice fra 29. november kl. 09.00

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken