(SIDE2:) «Nine» er en film det er knyttet høye forventninger til. I desember har den internasjonal premiere, mens den kommer til Norge 5. februar.

Ingen nyversjon
Filmen er en musikalsk gjenfortelling av Fedrico Fellinis «8 og ½», og den regisseres av Rob Marshall, som sto bak den Oscar-vinnende filmversjonen av «Chicago».

Marshall påpeker at dette ikke er en nyversjon av Fellinis klassiker.

- Jeg kunne ikke laget en nyversjon av den filmen på en halv million år. Jeg kunne aldri rørt Fellini og det glimrende, geniale mesterverket, sier han ifølge Popeater.com.

Kjente skuespillere
Rollelisten er full av kjente skuespillernavn - flere av dem med Oscar-statuetter i bagasjen.

Daniel Day-Lewis (to Oscar-statuetter) spiller den kjente regissøren Guido Contini, som har altfor mange kvinner i livet sitt. Vi møter blant annet kona (Oscar-vinner Marion Cotillard), elskerinnen (Oscar-vinner Penélope Cruz), musen (Oscar-vinner Nicole Kidman), venninnen (Oscar-vinner Judi Dench), en journalist (Oscar-nominerte Kate Hudson), horen fra hans ungdom (Fergie) og moren (Oscar-vinner Sophia Loren).

Kunne vært annen rolleliste
Egentlig skulle Javier Bardem hatt rollen som Guido. Han valgte imidlertid å trekke seg, da han trengte et friår. Også Antonio Banderas, som har spilt rollen i sceneversjonen, takket nei til rollen, mens George Clooney og Johnny Depp ble vurdert tidlig i prosessen.

Catherine Zeta-Jones, som tidligere har jobbet med Marshall i «Chicago», hadde opprinnelig rollen som Guidos muse. Men da Marshall nektet å gjøre rollen større, trakk hun seg. Amy Adams, Gwyneth Paltrow og Anne Hathaway ble vurdert for rollen, mens Demi Moore og Juliette Binoche var på audition. Men det ble raskt klart at Nicole Kidman trakk det lengste strået.

Også Sienna Miller, Katie Holmes og Renée Zellweger var også på audition for ulike roller.

På teaterscenen
Musikalen ble først satt opp på Broadway i 1982. Tekst og melodier er skrevet av Maury Yeston, som fikk fem Tony Awards for musikalen, blant annet Beste musikal.

Stykket har også blitt satt opp på West End i London. Sist musikalen ble spilt på scenen, var på Broadway i 2003. I denne forestillingen spilte først Antonio Banderas regissøren Guido, før John Stamos («Under samme tak», «Akutten») tok over rollen.

HTML EMBED
video_embed(12811,1);