Gå til sidens hovedinnhold

Herlig ninjagalskap

Suverene grafikk, herlig harry historie, varierte fiender og spektakulære hendelser. Hva er galt da?

(Spill): Actionspillet «Ninja Blade», som bare kommer på Xbox 360, er som en reise tilbake til den gang spillutviklere fikk gjøre som de ville. Microsoft ser nemlig ut til å ha gitt japanske From Software frie tøyler, og utviklerstudioet har utnyttet situasjonen til det fulle.

Superninjaer og zombier

«Ninja Blade» er en orgie i ville påfunn, spektakulære hendelser og heftige kamper, alt pakket inn i en nydelig grafikk. I tillegg er historien så herlig harry som bare japanske spillutviklere får til. Du tar kontroll over Ken Ogawa, som sammen med en gjeng andre superninjaer skal redde Tokyo fra et dødelig virus. Karakterene er endimensjonale og handlingen opplagt, men alt er så gjennomført og (ufrivillig) morsomt at det spiller liten rolle.

Viruset forvandler innbyggerne om til monstre og fiendene kommer i alle mulige størrelser og fasonger. I løpet av «Ninja Blade» møter du på mer tradisjonelle zombier, svære edderkopplignende ting, marker på størrelse med skyskrapere og store beist som brenner, bare for å nevne noe. Samtlige bosser er for øvrig heftigere enn alle eksemplene til sammen, men jeg har ikke planer om å avsløre noen av dem.

Se alle bildene fra «Ninja Blade» her:
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

1778

Skyhøyt tempo

Ken har tilgang på en haug tilfredsstillende og livsfarlige angrep, til og med «God of Wars» Kratos hadde blitt imponert. Selv de første angrepene får det meste annet til å se pysete ut, og etter hvert som du oppgraderer våpnene og magiene dine blir det villere. Når du har kommet litt ut i spillet utfører du imponerende kombinasjoner som fyller skjermen.

«Vilt» beskriver for øvrig det meste annet som skjer i spillet også, «Ninja Blade» begynner i 200 km/t og akselerer hele veien gjennom. Kampene blir større og hendelsene heftigere, blant annet skal du skyte ned de tidligere nevnte markene fra helikopter, slåss mens du løper ned skyskrapere og drepe et beist med kula fra en rivemaskin.

Se traileren til «Ninja Blade» her:
(Artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED
video_embed(12360,1);

Se flere spillvideoer her

Riper i lakken

Sistnevnte gjøres gjennom en interaktiv mellomsekvens, en spillmekanikk From Software er veldig glade i. Dessverre blir disse sekvensene etter hvert litt kjedelige. Riktignok er det bedre enn vanlige filmsnutter, men den lave vanskelighetsgraden gjør så man går lei av å trykke på knapper i takt med spillet.

Et annet problem er at kampsystemet har en stygg brist. Enkelte angrep er meget kraftige og vanskelighetsgraden skyter litt for ofte såpass i været at det ikke er vits å bruke noen andre. Plattformpartiene er heller ikke noe å rope hurra for, de fleste er greie men kameraet ødelegger av og til. Sistnevnte sliter noen ganger med å plassere seg riktig ellers også, noe som er spesielt irriterende når du kjemper mot bosser.

Underholdende actionfest

Likevel, på tross av disse minusene er «Ninja Blade» verdt en titt for de som er ute etter helsprø, heftig og underholdende action. Så lenge vanskelighetsgraden oppfører seg, veier den suverene grafikken, herlig harry historien, de varierte fiendene, spektakulære hendelsene og heftige kampene opp for feilene.

Les mer om spillet på detaljsiden for «Ninja Blade».

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken