Gå til sidens hovedinnhold

Ny favoritt til DS

DS-spillet «Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure» byr på det beste fra to verdener.

(Spill): Spillgiganten EA var lenge kjent for å være blant bransjens kjipeste og mest konservative selskaper, de ga stort sett ut slappe oppfølgere og uoriginale filmspill. For et par år siden bestemte de seg for å skjerpe seg, og siden den tid har vi fått servert splitter nye spillopplevelser som «Mirror’s Edge», «Dead Space» og «Burnout: Paradise».

Kreativ kombinasjon

«Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure» er enda en fjær i hatten for EA. Du tar kontroll over eventyreren Henry som er på jakt etter en noe spesiell skatt. Historien er ikke nevneverdig kreativ, men den er likevel underholdende, figurene du møter på sjarmerende og dialogen full av humor.

Noe som derimot er kreativt, er måten du spiller spillet på. «Puzzling Adventure» er en blanding av et tradisjonelt todimensjonalt plattformspill og et «Tetris»-lignende ferdighetsspill.

Gode brett

Eventyret bringer deg til en rekke ulike områder og du utforsker de mange brettene i vant «Super Mario»-stil. Nivåene er varierte og for det meste glimrende designet – de er fulle av hemmeligheter, utfordrende hopp og krevende fiendeplasseringer. Enkelte partier er skikkelig tilfredsstillende å få til.

Samtidig som du utforsker omgivelsene renner det på med brikker av ulik farge på den nederste skjermen, og hver gang du dreper en fiende eller plukker opp en gjenstand bindes den til en brikke. For at fienden skal forvinne for godt eller du få bruke gjenstanden, må du bytte til den nederste skjermen og bevege på brikkene slik at du får tre med samme farge på rad. Hvis gjenstanden når toppen av skjermen forsvinner den, mens beistet dukker opp på brettet på ny.

Tett og godt integrert

Utforskingen settes på pause og du får flytte brikker helt til du ikke har mer energi igjen. På tross av at du etter hvert tilnærmet hele tiden bytter mellom de to spilltypene, er de såpass godt integrert at verken opplevelsen eller flyten ødelegges.

I starten virker riktignok ferdighetsdelen litt overflødig, men etter hvert varter utviklerne opp med utfordrende oppgaver som krever at du fjerner brikker. I tillegg blir brikkene mer vriene. De dukker opp i et mye høyere tempo og du må derfor virkelig stå på for å få tatt skikkelig rotta på fiendene, brikkene kommer i ulike størrelser, noen brikker kan ikke flyttes, også videre. Ferdighetsdelen er hektisk, underholdende og utfordrende.

Strålende grafikk

Etter hvert som du jobber deg gjennom spillet lærer Henry seg nye triks, og som i alle gode plattformspill åpner disse også opp mer av gamle brett. Bare det å dundre gjennom «Puzzling Adventure» tar ikke så lang tid, men å finne alle de skjulte skattene er ikke gjort i en håndvending. Heldigvis er det verdt det, enkelte skatter er skikkelig tilfredsstillende å lete seg frem til.

Teknisk er spillet noe av det flotteste og mest sjarmerende jeg har vært borti på DS. Musikken er trivelig og grafikken fargerik og detaljert.

Enda en DS-favoritt

Det eneste minuset med «Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure» er at en del partier, spesielt mot slutten, er så vanskelige at de blir frustrerende. Heldigvis legger dette bare en liten demper på en ellers suveren håndholdt spillopplevelse. EA har gitt oss vårens nest beste til DS.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?