Gå til sidens hovedinnhold

Nintendo spår paradigmeskifte

Nintendos overhode har lettet på sløret foran deres neste spillkonsoll. Arbeidstittelen «Revolution» skal være passende.

Foreløpig er svært lite kjent om Nintendos neste konsoll, men Nintendo-sjefen Satoru Iwata forteller til den japanske lokalavisen Kyoto Journal at maskin kommer ut allerede i år, senest neste år.

Han bekrefter også at de første detaljene om maskinen, med arbeidstittelen Revolution, vil avdekkes på verdens største spillmesse, Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles i mai.

Uten at detaljene er bekreftet ryktes det om at Revolution ikke vil bruke tradisjonelle håndkontrollere og at den kan kobles til både TV- og PC-skjermer.

– Stikkordet for Nintendo DS var «nyskapende», men det blir «paradigmeskifte» for Revolution, sier Iwata til avisen ifølge Gamespot.

Les mer: - De neste konsollene er trådløse
Les mer: Playstation 3 kommer i 2006
Les mer: Xbox 2 kan komme i 3 utgaver

Toppsjefen forteller også at Revolution blir en maskin som skal passe for alle.

– Konseptet bak vår ny konsoll er det det samme som for Nintendo DS. Vi vil at den skal ha utvidet appell blant befolkningen, og vil vil ikke at folk skal oppfatte den som irrelevant, for vanskelig å bruke eller noe som tar opp plass.

Iwata forklarer også hvorfor Nintendo ønsker å gå nye veier med sin neste konsoll.

– Tidligere har spillindustrien vokst på bedre og bedre grafikk og plass til med data. Vi har bestemt oss for å gå i en annen retning fodi vi tror den tiden er forbi.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted