Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ingen lekebil

Supersmart el-egg blir virkelighet, og lukeparkering en saga blott. Se video.

Se video av bilen lenger ned

Nissan og Renault sa onsdag at de er klare til å selge elbilen Pivo 2 i Portugal i 2011. De har tidligere annonsert globalt salg fra 2012.

De to partnerne har fått en avtale med regjeringen i Portugal om å skape et nasjonalt nettverk av ladestasjoner, skriver Associated Press.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjekk hjemmesiden til Pivo 2

Robot hjelper deg
Pivo 2 ligner på en blanding av en romferge og et leketøy, men er i virkeligheten en elektrisk bil med noe uvanlig design. Bilen har riktignok mer design enn plass, men kommer med en innebygget robot som vil bli ditt faste reisefølge.

Roboten som er innebygget i bilen kommuniserer hele tiden med føreren og gir instruksjoner om bilens funksjoner så vel som råd om hvor nærmest parkeringsplass finnes.

Motoren er drevet av avanserte Lithium-ion-batterier, og hele kabinen kan dreies 360 grader. Hjulene som baserer seg på In-wheel 3D motor teknologi kan snus 90 grader, noe som gjør at Pivo 2 kan kjøre sidelengs i tillegg til fremover.

Kabindøren kan åpnes fra alle sider, slik at det er enkelt å gå inn og ut av bilen i ulike situasjoner.

Les også:Tilbake til fremtiden // Kun sexobjekter?

Satser alt
Onsdag sa Nissan-sjef Carlos Ghosn og Portugals statsminister Jose Socrates at de vil jobbe sammen for å promotere kjøretøyene og gjøre det enklere å lade dem.

Nissan har gått offensivt ut og søkt avtaler med byer og myndighetene om elektriske kjøretøy, ettersom drivstoffprisene har skutt i været og faren for global oppvarming har gjort den grønne teknologien mer fristende.

Se video av bilen her:

HTML EMBED

Tokyo-baserte Nissan Motor Co og partneren Renault SA har tidligere annonsert avtaler med Project Better Place i California, som jobber med å skaffe Israel og Danmark el-biler fra 2011.

Mens andre bilprodusenter konsentrerer seg om brenselsceller og hybrider, så satser Nissan «all in» på el-biler. De første modellene er planlagt i salg i USA og Japan i 2010, og i resten av verden fra 2012.

Vi føler sterkere enn noen gang at vi må få opp farten i utviklingen av elbiler

Mer fra Nettavisen.no/motor:


- Er dette verdens vakreste?

- Fikk lappen etter 27 år

- Denne bruktbilen koster 40 mill.

«Må få opp farten»
- Vi føler sterkere enn noen gang at vi må få opp farten i utviklingen av elbiler, sier Nissans visepresident Minoru Shinohara til AP.

Nissan er også i samtaler med parkerings- og togselskaper for å få satt opp ladestasjoner, sa han onsdag.

Skeptikerne sier at el-biler vil forbli en nisje i lang tid på grunn av høye kostnader og teknologiske hindre. Optimistene mener avgiftslettelser, privilegie-felt på motorveien og andre insentiver vil øke etterspørselen.

Kommentarer til denne saken