(SIDE2): Ifølge NOAH deltok mellom 7.000 og 8.000 mennesker fordelt på 24 byer i dyrevernsorganisasjonens årlige fakkeltog mot pels. Omkring halvparten av disse gikk i tog i Oslo.

Terroren i Paris denne helgen ble også markert under arrangementet, og de oppmøtte holdt ett minutts stillhet for ofrene i angrepene som til nå har drept minst 132 mennesker.

En av appellantene var også personlig rammet, etter at noen av hans nærmeste venner var blitt skutt i Paris, men ønsket likevel at appellen hans skulle leses opp foran Stortinget.

- Det store engasjementet rundt NOAHs Fakkeltog mot pels, og mot pelsdyrnæringen generelt, kan ikke ignoreres av politikerne, mener NOAHs leder, Siri Martinsen i en pressemelding.

- I kveld fikk politikerne en sterk påminnelse om det store engasjementet for dyrs rettigheter som den norske befolkning har. Vi kommer ikke til å glemme pelsdyrenes lidelser i trange bur, og vi kommer ikke til å glemme at politikerne er ansvarlige. De mange sterke og flotte appellene fra våre appellanter understreket dette, fortsetter hun.

- Bestialsk og uverdig

Hanne Kristin Rohde var en av appellantene:

- Den treneringen som norske myndigheter presterer i dag, den er skammelig, den er grotesk, den er bestialsk og den er uverdig. Nå er det nok. Nå må vi ha tomme bur, sa hun til folkemengden.

- Jeg vil aldri kunne se et dyr i øyene, dag etter dag, i buret hvor de er født og skal dø, og tenke at dette er greit fordi det er økonomisk lønnsomt.

(Artikkelen fortsetter under)

- Rettferdighet må gjelde for både to- og firbeinte

Shabana Rehman fungerte som konferansier under arrangementet.

- Opplyste beslutninger skal bygge fundamentet for vårt demokrati. Rettferdighet må gjelde for både to- og firbeinte. Det er derfor vi er så mange som gir vår stemme og vår tid. Folket har skjønt det. Beslutningstakerne vet det. Når skal de også skjønne at de må handle nå? spurte hun.

- Jeg håper vi en dag i fremtiden kan se tilbake på hvordan vi behandlet våre venner, dyrene, med stolthet. Vi kan begynne å lære nå, og stå opp for at endring skal skje, slik at vi ikke ser oss tilbake med skam, sier Tooji.

Se bilder og video fra NOAHs fakkeltog under:

Bildeserie

Bildeserie