Gå til sidens hovedinnhold

Stilte i posebukse, men med norsk flagg

Morrisey møtt med noe dempet jubel på Nobelkonserten.

(SIDE2): Årets Nobel-publikum skal ha det. De spratt i været for den minste tone, godt oppfordret på forhånd. Men da Morrisey kom på scenen, var det ingen som reiste seg. Det var ingen demonstrativ væremåte, men for de som satt i salen ble det ganske tydelig at folk da valgte å bli sittende.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Morrisey var kveldens hovedartist, og hans deltakelse har vært omdiskutert på forhånd. Årsaken er at han etter 22. juli sammenliknet drapene på Utøya med drap på uskyldige dyr hver dag. Uttalelsen fikk ikke bare oppmerksomhet her hjemme, men også i utenlandske medier, og den ble diskutert av hans fans.

LES OGSÅ: Danes kastet slengkyss til publikum
- Det er nok best å overlate alt til Claire

Mente alle vesener

Morrisey selv valgte å slippe en uttalelse i etterkant der han modererte seg noe.

«Det nylige massedrapet i Norge var grusomt. Som vanlig i slike saker gir media morderen akkurat det han ønsker seg; verdensomspennende berømmelse. Vi blir ikke fortalt navnene på de som ble drept, nesten som om de ikke regnes som viktige nok, og medias race for å gjøre morderen til en slags Jack The Ripper-stjerne er...frastøtende. Han burde ikke vært navngitt, ikke vært fotografert og stille blitt geleidet bort.

Kommentaren jeg ga på scenen i Warsawa kunne videre bli forklat på denne måten. Millioner av vesener blir rutinemessg drept hver dag for å gjøre McDonalds og Kentucky Fried Chicken rikere, men siden disse drapene er beskyttet av loven, blir vi oppfordret til å føle annerledes rundt disse drapene og ikke stille spørsmål rundt dem. Om du føler drapene i Norge på kroppen, burde du da ikke også føle skrekk ved mordene av ETHVERT uskyldig vesen. Du kan ikke ignorere at dyr lider simpelthen fordi dyr «ikke er oss», klargjorde han.

Norsk flagg

På scenen onsdag kveld under Nobelkonserten ga imidlertid Morrisey ulike signaler. Han stilte med et norsk flagg på trommen, men bandmedlemmene hans bar blå T-skjorter med «Hustler» på.

Flagget på trommen er en gimmick artisten har og er aldri blitt helt forklart, men noen mener han har flagget til det han er opptatt av for tiden. Og kanskje var det for å vise at han bryr seg. Han har også brukt italiensk, mexikansk og irsk flagg på trommen.

Kosebukse

Det var imidlertid «kosebuksa» eller ballebuksa som den også ble kalt, til Morrisey, som ble omdiskutert på Twitter.

- Ta en ordentlig hit da, Morrissey! Og de buksene.. skrev en.

«Gratulerer med buksene da, kjøtthue», skriver programleder i Tørnquist Show, Einar Tørnquist på Twitter.

- Larry Flint og resten av Hustlergjengen har inntatt scenen, skrev en annen.

- Morrissey stiller i kosebukse. Det er jo jovialt da.

Og tross låter som «People Are The Same Everywhere» og «Satellite of Love» må vi kunne si at publikum ga mer kjærlighet til Zara Larsson eller Timbuktu og Mary J. Blige.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken