Gå til sidens hovedinnhold

Noe å trakte etter?

Hva ville MacGyver gjort hvis han var blakk? Se video her.

(SIDE2:) Hver uke sitter Morten Kjølberg i Kanal 24-studioet med nye måter å lage mat på. Med mangel av komfyr og kokeplater lager Morten Kjølberg mat med andre hjelpemidler. Tidligere har han brukt både brødrister og strykehjern. I dag står kaffetrakter for turen.

Suppe for gråvær
- Norge ligger på verdenstoppen hva kaffekonsum angår. Dette skulle bety at det knapt finnes en norsk husstand som ikke har en kaffetrakter. Befinner du deg i en situasjon hvor kaffetrakteren er det nærmeste en hvitevare du kommer, kan det være en trøst at du faktisk kommer ganske langt, mener MacMorten.

Forsøkskaniner er som vanlig programledere for SAAB i Kanal 24, Sarah Natasha Melby og Anders Hornslien. Hver onsdag morgen får de servert delikate retter, tilberedt med kreative metoder, i SAAB-studio.

- Hvis man er økonomisk utfordret må man likevel sørge for å få ett varmt måltid om dagen. I dag passer det godt med ertesuppe og pølsebiter siden været er så guffent, sier MacMorten, mens han starter tilbredingen av dagens rett.

Han kapper opp pølsen i passelige snabber, og legger de i filterbeholderen på trakteren.

- Man trenger ikke filter, selv om dette kanskje ville vært lurt om man koker ris, sier han.

I selve kolben heller han suppepulver, og vann i trakteren. Deretter setter han på trakteren.

- Veldig fint å ha sånn dryppfunksjon, slik at man kan ta ut kannen og røre litt innimellom. Da får også pølsene litt mer tid til å trekke i det varme vannet, forklarer han.

Anders og Sarah sitter og følger spendt med mens Morten rører i suppen.

- Var faktisk godt
Moren anbefaler at når alt vannet har rent gjennom trakteren er pølsene klare til og helles i suppa. Rør om og la gjerne suppa stå litt på varme før du spiser.

Middagen er servert, og Sarah sier at dette er veldig mye bedre enn et par av de andre tingene som MacMorten har fått henne til å spise.

- Dette var jo faktisk godt, Morten, sier Sarah

- Dette er mye bedre enn noe av det andre vi har spist, sier Anders som også vil prøvesmake på måltidet.

Til sist anbefaler MacMorten å vaske ikke bare kolben, men også filterbeholderen, slik at det ikke smaker pølser av kaffen neste gang.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt