Gå til sidens hovedinnhold

Nok en avis over til tabloid

Etter 159 år i fullformat er det nok. Fra 4. oktober går Ringerikes Blad over i tabloid. – Til og med aviser må fornye seg, sier redaktør Tore Roland.

Ringerikes Blad er en av landets eldste aviser. Etter 159 år i fullformat, skifter avisen til tabloidformat i begynnelsen av oktober.

Ifølge redaktør Tore Roland viser leserundersøkelser avisen har foretatt at flere og flere lesere ønsker å lese avisen i tabloidformat.

- Jeg tror folk vil synes at avisen blir mer tidsriktig og friskere som tabloid. Layoutmessig blir det mer trøkk, men samtidig skal vi være en vennlig avis, sier Tore Roland.

- Jeg tror folk vil synes at avisen blir mer tidsriktig og friskere som tabloid. Layoutmessig blir det mer trøkk, men samtidig skal vi være en vennlig avis, sier Tore Roland til egen avis.

– Tradisjoner er bra, men til og med aviser må fornye seg. Målet er å fange flere yngre lesere med det nye formatet, som skal gi en friskere avis, sier redaktøren til NRK.

Ifølge NRK er Ringerikes Blad den sjette eldste avisen i Norge som fortsatt kommer ut. Avisa skal til tross for tabloidformatet ikke satse på større bilder og sensasjonelle overskrifter slik det ofte er vanlig i tabloidaviser.

Ringerikes Blad i tabloid vil også inneholde egne spalter med innenriks- og utenriksnyheter. Det har mange lesere savnet.

- Dette skal ikke gå på bekostning av lokalstoffet, sier redaktøren som legger til at dette stoffet vil bli kjøpt inn fra nyhetsbyrå.

Ringerikes Blad eies av A-pressen.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken