Gå til sidens hovedinnhold

Nok en gratisavis bukker under

Gratisavisen City, som ble startet av Erik Lorentzen (bildet), er slått konkurs etter at redaktøren krevde å få utbetalt lønnen sin.

- De sluttet å betale meg lønn. Etterpå la de ned driften. De skylder meg både lønn fra januar til mars i år og feriepenger for 2002 og 2003, sier Øystein Sjølie til Dagens Næringsliv. Sjølie var redaktør i avisen da den startet opp i 2002.

Det var blad-gründeren Erik Lorentzen og forlaget Gekko som startet opp avisen i samarbeid med finske Janton Oy tidlig i fjor. Målet var å konkurrere med Natt & Dag om det lukrative ungdomsmarkedet. I desember i fjor gikk Gekko konkurs og de andre bladene i selskapet, magasinet 2002 (nå magasinet Livsstil) og Filmmagasinet ble overført til et annet selskap.

Ifølge Sjølie har det hersket stor usikkerhet rundt Citys eierskap etter at Gekko Publishing ble slått konkurs før jul med en gjeld på 21 millioner kroner. Gründer Erik Lorentzen sier til Dagens Næringsliv at han ikke har vært involvert i avisdriften siden konkursen i fjor. City gikk fremdeles veldig bra mens vi fortsatt drev det, sier Lorentzen. Han er nå involvert i bladet Sirkus, som lever av å skrive om kjendiser.

City er ikke den første norske gratisavisen som bukket under. Mange har ønsket å konkurrere med Natt & Dag, som har hatt kontroll på det urbane ungdomssegmentet i 15 år. Urban og Scooter var to bladene som ikke klarte å ta opp kampen med Natt & Dag. Også Folk bukket under, ikke lenge etter oppstarten.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken