Gå til sidens hovedinnhold

Nok et fall i Asia

Boligmarkedet forsetter å skremme i Asia.

Asiatiske aksjer falt for tredje dag på rad på fortsatt bekymring for at problemene i amerikanske boligmarkedet vil minske pengebruken for regionens største eksportmarked.

NA24 - din næringslivsavis

Bilindustrien rammes
Fallet ble ledet av Honda. Selskapet som hadde mer enn halvparten av sitt totale salg i Nord-Amerika det siste året falt 0,5 prosent. Fallet kom etter at det kom fram at boligsalget i amerikanske annenhåndsmarkedet var dårligere enn på mange år.

- Vi har fått informasjon de siste dagene som tyder på at den amerikanske boligsektoren kommer tilbake for å skremme alle markedene, sa Jason Teh, som forvalter 4,3 milliarder dollar hos Investor Mutual i Sydney, til Bloomberg News.

- Vi holder oss unna alle investeringer som er direkte knyttet til den industrien.

Morgan Stanleys Asia-indeks sank 0,1 prosent til 152,64 poeng. Også Nikkei 225 i Japan tapte 0,1 prosent og endte på 18.066,11. Indeksene falt over hele regionen, med unntak av Thailand, Filippinene, Pakistan og Sri Lanka.

Verst i Kina
Kinas CSI 300 falt 1,3 prosent, og har dermed falt tre dager på rad for første gang siden desember. Indeksen har falt ti prosent siden rekorden fra 19. juni.

- Høy verdsetting er den største bekymringen for nervøse investorer, sa lu Yizhen som forvalter 640 millioner hos Citic-Prudential Fund Management i Shanghai, til Bloomberg News.

- Vi ser ikke like sterk innflyt av likviditet som før.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller