Gå til sidens hovedinnhold

Nok et strålende samarbeid

Det usedvanlig tilpassningsdyktige Trondheim Jazz Orchestra har i møtet med trioen Kobert vist fram nok ei ny side av seg sjøl.

Trondheim Jazz Orchestra & Kobert
Trondheim Jazz Orchestra & Kobert
MNJ Records/MusikkLosen

(SIDE2): Da Kobert, bestående av tangentmannen Daniel Formo, vokalisten Ingrid Lode og trommeslageren Erik Nylander, blei tildelt det første arbeidsstipendet til SpareBank 1 SMN i 2007, lå det mye musikalsk spenning i lufta. Prisen innbefatta en konsert med Trondheim Jazz Orchestra under Moldejazz i fjor og det mer enn lå i korta at det skulle bli en cd av musikken også.

Trondheim Jazz Orchestra har helt siden unnfangelsen for rundt 10 år siden vært et prosjektorkester der medlemmene til enhver tid har blitt plukka ut for å passe samarbeidspartnerne best mulig. TJO har i løpet av denne perioden jobba med verdensstjerner som Chick Corea og Pat Metheny og nasjonale storheter som Maria Kannegaard og Vigleik Storaas. Uansett hvem ”gjestene” har vært så har TJO alltid gjort en glitrende innsats.

Dette seineste møtet med TJO, med det oppfinnsomme navnet ”Trondheim Jazz Orchestra & Kobert”, føyer seg inn i rekka av samarbeidsprosjekter av meget høy kvalitet.

Utgangspunktet er tekster av Emily Dickinson, pluss en av Formo og musikk komponert av enten Formo eller Lode. Arrangementene er alle skrevet av Daniel Formo og med et 13-manns band av blant andre barytonsaksofonisten og klarinettisten Eirik Hegdal, perkusjonisten Helge Norbakken og trompeterne Eivind Lønning og Hayden Powell, to cellister og to vokalister, så blir dette nødvendigvis et lydlandskap og et lydbilde som ikke dukker opp rundt hver sving. Når så en av kongerikets aller mest spennende produsenter, Kåre Chr. Vestrheim, har fått carte blanche til å gjøre hva han ville med musikken, så har utgangspunktet vært det aller beste.

Formo og Lode har en egne evne til å skape vakre og enkle melodier som aldri blir lette. Musikken har masse luft i seg – luft som sørger for at man blir sittende ytterst på stolen for å få med seg alle detaljene det være seg i tekstene eller tonefølget. Dessuten formidler Ingrid Lode tekstene med en modenhet og personlighet som forteller oss at vi har fått en ny vokalist som med ekspressfart er på vei inn i internasjonal toppklasse.

Både Trondheim Jazz Orchestra og ikke minst Kobert har betalt tilbake for den store prisen med musikk som vil leve lenge og som mange kloden rundt vil sette stor pris på å få høre.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken