Gå til sidens hovedinnhold

Nokia 6220 - businesstelefonen

Liten, diskret og oser business, det er Nokias nye 6220. Men holder telefonen mål for avanserte brukere? TV 2 Nettavisen har prøvd den.

Nokia 6220 ser ut som en rendyrket telefon for forretningsfolk på farten. Med et diskret design i sort og sølv, relativt liten formfaktor og bruk av materialer som gjør at telefonen føles tung og eksklusiv, virker det som om Nokia denne gangen retter seg mot businessmarkedet.

Av nyheter har telefonen kamera med videofunksjon, radio og støtter EDGE-teknologien. Dette er en teknologi for overføring av data som er en god del raskere enn GPRS, og som gjerne omtales som en forløper til UMTS.

EDGE står for Enhanced Data for GSM Evolution.

Dessverre støttes ikke teknologien i dag, og en kjapp telefon til Telenor og NetCom var ikke til å bli så mye klokere av.

Teleoperatørene ville verken bekrefte eller avkrefte at de jobber med å få støtte for EDGE i sine nett, men danske Telenor-eide Sonofon, skal sette igang utrullingen av teknologien i sine nett i disse dager.

Så med mindre du er villig til å gamble, er ikke EGDE-støtten noe salgsargument for 6220 ennå.

Alle standardfunksjonene du venter deg i en ny telefon er tilstede i Nokias 6220. Wap, mms, GPRS, Java, tribånd og kalenderfunksjoner er tilstede, men hvor i alle dager er Blåtann-støtten?

Kjøper du 6220 må du greie deg med infrarødt for å overføre data mellom din 6220 og andre enheter. Det er svakt av Nokia.

På den positive siden har Nokia lagt inn en mini messenger-funksjon. Den gjør det mulig for deg å se hvilke av dine kontakter som er i møte, til lunsj eller som har tid til å chatte eller snakke med deg. Kjekt hvis du vil ha svar på et kjapt spørsmål, og vil finne en tilgjengelig person så raskt som mulig.

Den innebygde radioen fungerer greit, noe skurring må du nok tåle. Verre er det med ørepluggene som følger med, Nokia har brukt dette designet på flere av sine headset og det fungerer ikke særlig bra. Lyden er grei nok, men mange ledninger og ledningsdeler fører raskt til kjempefloke.

Videoopptaket fungerer slik du kan forvente deg av noe som er innebygd i en mobiltelefon, det samme gjelder for stillbildene du tar.

Nokia 6220 er også en telefon for deg som er lei knøttsmå taster. Med denne modellen skriver du lett sms-meldinger selv med pølsefingresymptomer.

6220 er en telefon det er lett å like med mange bra funksjoner. Minuset er manglende støtte for Blåtann.

Prisen skal ligge rundt 4 000 kroner, og det er dyrt i forhold til hva du får. Legger du på 600 kroner i prisen får du den mye mer avanserte Nokia 6600, som riktig nok er noe større enn 6220.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft