Gå til sidens hovedinnhold

Nokia avduker fremtiden

Nokia lanserer i dag en rekke nye mobiler og tjenester i London. Slik blir fremtiden.

Nokia lanserer en drøss nye telefoner og tjenester på dagens store pressekonferanse i London. Blant nyhetene finner vi blant annet en ny versjon av Nokia N95 med 8 gigabyte lagringskapasitet, en ny gamingtelefon Nokia N81 og to nye musikktelefoner Nokia 5310, Nokia 5610 og nye versjoner av Nokia 5700.

Nokia legger fortsatt stor vekt på mobilitet og viktigheten av komplette multimediamaskiner.

- Vi det er veldig spennende å lede denne utviklingen, sier Nokias Olli-Pekka Kallasvuo.

Nye menyer
En av de store nyhetene under dagens Go Play-arrangement er lanseringen av et nytt menysystem, Experience Key. Denne skal gjøre det enklere å navigere i mobilens undermenyer og gjøre det enklere å finne frem.

Experience Key gir et helt nytt uttrykk, og menynavigeringen minner mer på navigeringen de fleste kjenner fra Apples iPod.

Nokia OVI
Nokia lanserer i dag merkenavnet OVI som på finsk betyr dør. OVI skal ifølge Nokia være en slags portal for alt Nokias mobilinnhold. I OVI finner vi blant annet Nokias musikkbutikk, kart og navigasjon, spill, tilgang til alle dine favoritt internettcommunities.

- Med OVI kan du gå tilbake ut i verden, og ha med deg hele internett i lomma. I OVI finner du alt du trenger, når du er på farten, sier Anssi Vanjoki på Nokias pressekonferanse.

Music Xpress og musikkbutikk
Nokia velger også å satse stort videre på musikk. Det befester seg i lanseringen av to splitter nye modeller i serien Xpress Music. Fra før har selskapet modellen 5700, som også relanseres i nye farger i dag.

Musikkbutikken Nokia Music Store er en kombinasjon av nedlastings- og streaming-tjenester, hvor du får tilgang til den musikken du ønsker på den måten du ønsker.

I tillegg lanserer selskapet to helt nye modeller, skyvemodellen Nokia 5610 og en klassisk mobiltelefon med navnet Nokia 5310.

Nokia 5310 Xpress Music
Nokia 5310 er en klassisk, enkel mobiltelefon fra Nokia. Men som navnet røper, er dettte en telefon spesielt tiltenkt musikkelskere i alle aldere.

Telefonen har egendedikerte musikknapper på siden av telefonen, støtte for minnekort med opp til 4 gigabyte lagringskapasitet og direkte støtte for bruk av hodesett med 3,5 millimeters mini-jack.

I tillegg har telefonen et kamera som tar bilder i 2 megapikslers oppløsningen.

- Vi tror 5310 Xpress Music kommer til å bli årets store julegave. Den kommer i butikker i god tid til julesalget, og har en pris på 1800 kroner før skatter og avgifter, sier Nokias Kai Öistämö.

Nokia 5610 Xpress Music
Litt større enn 5310, men fortsatt en slank og lekker ny musikktelefon fra Nokia. Skyvemodellen Nokia 5610 Xpress Music har støtte for rask nedlasting av musikk over 3G-nettet, videotelefoni, og selvsagt Nokias nye Experience Key.

Det sier seg selv at musikkspilleren er av ypperste kvalitet, og også denne modellen støtter minnekort med størrelse på opp til 4 gigabyte. I tillegg har telefonen radio og en 3,2 megapikselkamera med blits. Her får du med andre ord alt i ett.

Også 5610 Xpress Music vil bli tilgjengelig før jul til en pris rundt 2400 kroner før skatter og avgifter.

I tillegg lanserer Nokia i sammarbeid med en rekke andre produsenter mye nytt musikk- og lydtilhehør til mobilen din.

Multimedia
Nokia lanserer ikke bare nye musikktelefoner, men også flere nye multimedietelefoner. En utvidelse av superselgeren N95 er blant nyhetene.

Nokia N95 8GB
Nokias populære N95 har gått gjennom en oppgradering. Nå har telefonen fått hele 8 gigabyte lagringskapasitet. I tillegg har den fått en større skjerm. Skjermstørrelsen er økt fra 2,6 tommer til 2,8 tommer.

Telefonen har fremdeles alt du kan tenke deg av både funksjoner og tjenester, og kommer på markedet i oktober.

Les mer om den originale N95 her.

Nokia N81 - for spill og musikk
Den kanskje mest spennende nyheten i dag er Nokia N81.

Også Nokia N81 kommer i en versjon med 8 gigabyte lagringsplass. I tillegg kommer en versjon med støtte for minnekort av typen micro SD. Telefonen har 3,5 millimeters plugg for bruk av eget hodesett, samt egendedikerte spill- og musikknapper.

Telefonen skal være kompatibel med nye OVI, og ha mulighet til å laste ned både musikk, spill og annet innhold på en svært enkel måte.

Kameraet tar bilder med en oppløsning på 2 megapiksler, og disse kan du selvsagt laste opp og dele på en rekke måter.

Nettavisen følger pressekonferansen og oppdaterer saken fortløpende.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka