Gå til sidens hovedinnhold

Nokia-reklame kan gi millionbøter

Nokias reklamekampanje for spillmobiltelefonen N-Gage i Italia kan kan bli dyrere enn ventet for finnene. Selskapet risikerer millionbøter for forsøpling.

Uten tillatelse har Nokia spredt titusenvis av klistremerker som reklamerer for mobiltelefonen i Roma. Disse er klistret opp rundt omkring i byen, noe som er forbudt i kulturbyen.

Ekstra pinlig er episoden siden Romas borgermester Veltroni i disse dager står i spissen for en kampanje som skal gjøre Roma til en renere by.

Ifølge nyhetstjenesten Telefonino.net risikerer Nokia en bot på 3500 norske kroner per klistermerke, i tillegg til i underkant av 3000 kroner dersom klistermerket sitter på et trafikklys eller trafikkskilt. Totalt vil det i såfall kunne dreie seg om flere millioner kroner.

Nokias markedssjef i Italia, Alberto Piglia, hadde tirsdag ettermiddag et møte med borgermesteren i Roma der han beklaget hendelsen.

- Nokia vil i løpet av onsdag sette igang arbeidet med å fjerne materiellet, sier informasjonssjef i Nokia Skandinavia Michael Smirnoff til TV2 Nettavisen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn