Gå til sidens hovedinnhold

Nokia vil ta Ericsson

Nokia er ikke tilfreds med å være verdens største mobilprodusent. Neste år vil selskapet ta markedsandeler også på nettverkssiden.

Mobile nettverk har vært Ericssons domene, mens Nokia har hatt fullstendig dominans på telefonene. Får Nokia-sjef Jorma Ollila det som han vil kommer den finske giganten til å utfordre Ericssons posisjon neste år.

Under Nokias kapitalmarkedsdag i USA mandag ga selskapet klare signaler om at de ønsker større makt innen nettverk. Networks har vært Nokias skamplett i flere år. Avdelingen makter ikke å tjene penger og konkurrentene har fosset forbi.

- Vi er vel posisjonert innen vekstsegmentene og vi kommer til å fortsette med å ta markedsandeler fremover, sa markedssjef Rene Svendsen-Tune under en presentasjon i Dallas mandag.

Nokias anslag er at nettverksmarkedet vil ligge stabilt neste år, men at det kan komme et løft i 2005. For at det skal skje er det imidlertid helt nødvendig at mobildata blir mer interessant for forbrukerne, skriver Dagens Industri.

3G er stikkordet som skal få fart på de europeiske teleoperatørenes investeringer. Svendsen-Tune sier han er overbevist om at 3G og UMTS vil komme, men at det er usikkert når det dukker opp.

- Tidspunkter er ikke helt klart, men det kommer til å skje, sa markedssjefen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot