[Mobilen.no]: Nokia lanserte i dag tre nye telefoner på arrangementet Nokia World i London.

Som tidligere antatt kommer finnene med businessmodellen E7 - i tillegg kom nyhetene Nokia C7 og C6.

Telefonene er baserte på den nye versjon 3 av Symbian-plattformen.

Her får du en oppdatert versjon av applikasjonsbutikken Ovi Butikk, som finnene lover skal ha bedre brukervennlighet og et større utvalg applikasjoner og spill.

En ny betaversjon av Ovi Kart er også tilgjengelig for nedlasting fra i dag.

Les også: Dette er nytt i Symbian 3

Alle de tre nye modellene har støtte for flere hjemmeskjermer, visuell multitasking og høyere hastighet.

Samtidig vil mye oppleves som velkjent for de som er vant til å bruke Nokias smarttelefoner fra før, ifølge finnene selv.

Nokia E7 - profftelefonen
Denne nye proffmobilen har Microsoft Exchange ActiveSync under panseret, slik at du får tilgang til e-post, kalender og andre funksjoner som er nyttig i en hektisk jobbhverdag. Nokia E7 har en fire tommer stor berøringsskjerm med noe finnene kaller Nokia ClearBlack-teknologi, som skal gi bedre lesbarhet utendørs. Vi ser fram til å teste dette opp mot skjermteknologien fra Samsung og Apple. Her er også fullt tastatur og en egen sikkerhetsløsning tilgjengelig for Nokia E7. Beregnet utsalgspris er 495 euro før avgifter og eventuelle subsidier, det vil si rundt 5 000 norske kroner inklusive moms.

Nokia C7 – slank og sosial
C7 gir deg oppdateringer fra sosiale nettverk som Facebook og Twitter på direkten og hold oversikt over e-postkontoene rett på startskjermen, er salgsargumentene Nokia bruker om C7. Modellen har en 3,5 tommer stor AMOLED-skjerm og en utforming som kombinerer rustfritt stål, glass og avrundede kanter. Beregnet utsalgpris er på 335 euro, eller rett under 3 500 kroner inklusive moms.

Nokia C6 – liten og lekker
Nokia C6 har en 3,2 tommer stor AMOLED-skjerm og tidligere nevnte Nokia ClearBlack-teknologi for bedre lesbarhet utendørs. Sosiale medier og mobil underholdning står i fokus, og modellen er utformet i rustfritt stål og glass. Beregnet utsalgspris er 260 euro, 2 500 kroner, før eventuelle subsidier.

Leveransene av Nokia E7, Nokia C7 og Nokia C6 forventes å starte før utgangen av året.

Nokia viste også frem den tidligere lanserte N8. Dette blirt oppmodellen i den nye familien med smarttelefoner.

Vi har allerede fått leke oss med N8:
Slik er Nokias nye flaggskip