Gå til sidens hovedinnhold

Bra telefon, skuffende kamera

Nokia C7 er nesten identisk med kritikerroste N8, men kameraet er dessverre i en helt annen klasse.

[Amobil.no]: Nokia C7 er på mange måter en spennende telefon. Vel er den kanskje ikke like spennende som første Symbian^3-telefon, Nokia N8, men C7 har mye å by på under et elegant ytre.

Les test og se video av Nokia N8 på Amobil.no

Les hele testen av Nokia C7 på Amobil.no

Dresskledd

For elegant er C7. Med bakdeksel i metall og forside i glass, som forvørig ikke lot seg ripe opp i binderstesten vår, gir C7 inntrykk av kvalitet. Paret med en slank utforming gjør designen til C7 et godt inntrykk.

I denne slanke utformingen har det ikke blitt plass til noe gigantisk batteri. Riktignok holdt det som regel å lade C7 annenhver natt, men batteriet varte allikevel noe kortere enn den gjennomsnittlige telefon vi tester.

C7 fungerer utmerket som telefon med topp lyd under samtale.

Mindre elegant

Like elegante kan ikke menyene sies å være. Rett nok fungerer Symbian^3 mye bedre på en trykkskjermtelefon enn det forgjengeren S60 gjør, men menyene er langt fra noen estetisk nytelse.

Trådløse tilkoblinger i fleng

Teknisk sett er Nokia C7 helt i toppsjiktet. C7 er ingen billig telefon, men med tanke på at den er et par hakk billigere enn toppmodellene i butikkhyllene rundt omkring, er det imponerende hvor mye teknologi du får med på kjøpet.

For eksempel støtter C7 det som kan kalles neste generasjon Bluetooth. "Neste" fordi det foreløpig omtrent bare er noen få mobiltelefoner som støtter Bluetooth 3.0 foreløpig.

Usosial

Joda, C7 har selvfølgelig et Facebookprogram. Problemet er at integrasjonen med resten av telefonen er for svak. For eksempel kan du ikke importere eller synkronisere Facebook-kontaktene dine med telefonens adressebok, men må isteden koble én og én kontakt i telefonboken sammen med en Facebook-venn.

Best på avspilling

C7 spiller Divx-filer, og er dermed ikke bare en god musikkspiller, men kan også brukes til å spille av video uten at du må konvertere filmsamlingen din. Noe annet du kan spille på C7, er Angry Birds, for de sinte fuglene har funnet veien inn til Symbian^3 også.

Diskuter i forumet: - Symbian er døende, Nokia melker bare nå.

Kameraet skuffer

Når du skal ta bilder, er ikke situasjonen like rosenrød. Selv om kameraet kan skilte med 8 megapikslers oppløsning, har det ikke autofokus, og bildene blir ikke spesielt skarpe samtidig som detaljene ofte viskes ut. Til gjengjeld skal det sies at eksponeringen som regel treffer bra, og selv om fargene ikke alltid er helt rett, så gjør dette at C7 ofte tar bilder som ser gode ut på en liten mobilskjerm.

Konklusjon

Vil du ha en ikke altfor dyr profftelefon som har det meste av funksjoner i en elegant innpakning, er C7 et høyaktuelt alternativ. Er du kjent med og trives med Nokias S60-menyer fra før gjør dette C7 enda mer aktuell.

Les hele testen av Nokia C7 på Amobil.no

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken