Gå til sidens hovedinnhold

Nokia sparker tusenvis

Det er dårlige tider for den tidligere mobilgiganten.

Nokia var en gang det største selskapet innenfor mobilbransjen. Men etter at smarttelefoner for alvor har kommet på markedet, har det gått nedover for den finske mobilprodusenten.

Nokia er nødt til å kutte kostnadene, og ser se nå nødt til å si opp 3.500 jobber, samt legge ned en fabrikk i Romania, melder BBC.

Oppsigelsene kommer i tillegg til de 7.000 oppsigelsene som ble annonsert da Nokia i april gikk ut med en kostnadreduksjonsprogram som skal spare inn over en milliard euro.

I tillegg til å legge ned fabrikken i Cluj i Romania, vurdere Nokia å gjøre det samme med fabrikker i Finland, Ungarn og Mexico.

- Vi må ta smertefulle, men nødvendige steg for å samkjøre vår arbeidsstyrke og operasjoner med våre planer framover, uttaler direktør Stephen Elop.

I en pressemelding forteller Nokia at de vil fokusere produksjonen av sine telefoner til steder med optimal nærhet til leverandører og viktige markeder, noe som har fått til spekulasjoner om at Nokia vil flytte produksjonen til Asia.

Nokia har gått på en smell den siste tiden. I de tre månedene fram til juli, tapte firmaet hele 368 millioner euro - 2.87 milliarder kroner. På samme tid i fjor hadde Nokia en gevinst på 227 millioner euro - 1,77 milliarder kroner.

Nokias aksjer har også blitt omtrent halvert dette året.

Nokia taper stadig terreng til konkurrenter som Apple og de telefoner som bruker Googles operativsystem, Android.

Kommentarer til denne saken